Ελλαδα

Μήνυμα 112 για κακοκαιρία «Μπάλλος» - Τι να προσέξουν οι πολίτες

Σε ποιες περιοχές αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα - Δείτε τους χάρτες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βροχή στην Αθήνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η κακοκαιρία «Μπάλλος» επηρεάζει περιοχές στην Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα
Βροχή στην Αθήνα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η κακοκαιρία «Μπάλλος» επηρεάζει περιοχές στην Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα © EUROKINISSI

Για την κακοκαιρία «Μπάλλος» εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους πολίτες, καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» φέρνει καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και τα πρώτα χιόνια τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους πολίτες για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, καθώς αναμένεται η νέα επιδείνωση καιρού.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν δημοσιεύσει αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρέαζουν αρχικά τα δυτικά της χώρας και συγκεκριμένα την περιοχή που βρίσκονται τα Ιόνια Νησιά, πριν επεκταθούν στη συνέχεια στα ηπειρωτικά, φθάνοντας τα επόμενα 24ωρα και στο Αιγαίο. Αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χαλάζι.

«Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν - Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα από το 112.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποιες περιοχές επηρεάζει - LIVE πού βρίσκεται τώρα

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το βαρομετρικό χαμηλό που προσεγγίζει από τα δυτικά την Ελλάδα και προκαλεί την κακοκαιρία «Μπάλλος», φέρνει έντονα καιρικά φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου 2021.

Αγριεύει ο 'Μπάλλος" | 13/10/2021 | ΕΡΤ

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μπάλλος» είναι:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.
  • Χαλαζοπτώσεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
  • Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από το πρωί της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου.
  • Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή 15/10 στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Σημειώνεται ότι άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές ενδέχεται να συνοδεύουν και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις φέρνει η κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Ελλάδα

Δείτε live πού βρίσκεται αυτήν την ώρα η κακοκαιρία «Μπάλλος» για την οποία ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για εν δυνάμει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

 

Χάρτες για την πορεία που θα ακολουθήσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Ελλάδα

Στους χάρτες που ακολουθούν, παρουσιάζεται ενδεικτικά πόση βροχή αναμένεται την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, το μεσημέρι και τις πρώτες βραδινές ώρες, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» θα επηρεάζει ολοένα και περισσότερες περιοχές της χώρας.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χάρτης με τις περιοχές στην Ελλάδα που θα έχουν ισχυρές βροχές το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου 2021

Χάρτης του meteo.gr για την κακοκαιρία «Μπάλλος» δείχνει σε ποιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες τις πρώτες βραδινές ώρες της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου 2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ