- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εισαγγελική έρευνα για αδικήματα για ιστοσελίδες αντιεμβολιαστών
Με βάση τους φακέλους της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Κατεπείγουσα έρευνα για σοβαρά αδικήματα ξεκινά η Εισαγγελία για σελίδες αρνητών της πανδημίας.
Το ενδεχόμενο διάπραξης σοβαρών αδικημάτων ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε με υλικό τους πρώτους φακέλους που διαβιβάστηκαν από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ερευνά ιστοσελίδες και αναρτήσεις που αμφισβητούν την πανδημία και την αναγκαιότητα εμβολιασμού.
Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ξεκινά με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και ήδη ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, στο πλαίσιο ευρύτερης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για ανάλογα ζητήματα. Η εντολή που έχει στα χέρια του ο εισαγγελικός λειτουργός είναι να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς αξιόποινων πράξεων όπως η απάτη, η απόπειρα απάτης, η διέγερση σε ανυπακοή, πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων κ.ά.
Ο εισαγγελέας καλείται να διεκπεραιώσει ταχύτατα την έρευνα και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία υπό την εποπτεία του κ. Στεφανάτου θα διενεργήσει έρευνες με στόχο τον εντοπισμό περιστατικών από πρόσωπα ή ομάδες προσώπων που μέσω του διαδικτύου παρεμβαίνουν, συμβουλεύουν, απειλούν και αμφισβητούν επιστημονικά δεδομένα για την πανδημία και τα πρωτόκολλα ασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια. Δεν αποκλείεται μάλιστα εφόσον προκύπτουν δεδομένα και ενδείξεις για την τέλεση αδικημάτων, να εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των υπευθύνων.
Έλεγχος για ζητήματα διάπραξης οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί πολίτες έχουν ενημερώσει την Αστυνομία για τέτοιου είδους συμπεριφορές, υποδεικνύοντας συγκεκριμένα διαδικτυακά «προφίλ» και σελίδες που ήδη ελέγχονται. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε να ελεγχθεί αν τίθενται ζητήματα διάπραξης οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων καθώς φαίνεται πως από πρόσωπα που έχουν τεθεί υπό διερεύνηση ζητούνται χρηματικές καταβολές για νομικές ή άλλες υπηρεσίες από όσους επιθυμούν να παρακάμψουν τους κανόνες για την πανδημία.
Η έρευνα της αρμόδιας Διεύθυνσης της Αστυνομίας ξεκίνησε μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ πριν λίγες ημέρες με εγκύκλιο του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας αναφερόμενος σε συμπεριφορές και ενέργειες αντιεμβολιαστών «οι οποίες εκφεύγουν της νομιμότητας, στρεφόμενες σε βάρος της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου», ζήτησε να διερευνάται εάν διαπράττονται αδικήματα όπως αυτά της απείθειας διέγερσης σε ανυπακοή, πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος, παράνομης βίας και απάτης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.