Ελλαδα

Κορωνοϊός: Μίνι lockdown σε Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη - Τα μέτρα

Πότε ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας - Τι ισχύει με τη μουσική

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα σπίτια στην Καστοριά δίπλα στη λίμνη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Σε μίνι lockdown μαζί με Καβάλα και Ξάνθη μπαίνει ο συγκεκριμένος νομός με νέα μέτρα για τον κορωνοϊό να ενεργοποιούνται
Τα σπίτια στην Καστοριά δίπλα στη λίμνη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Σε μίνι lockdown μαζί με Καβάλα και Ξάνθη μπαίνει ο συγκεκριμένος νομός με νέα μέτρα για τον κορωνοϊό να ενεργοποιούνται © EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σε μίνι lockdown μπαίνουν Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη λόγω του κορωνοϊού, με νέα μέτρα να ενεργοποιούνται, ανάμεσά τους η απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής.

Ελήφθη η απόφαση για μίνι lockdown σε Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη, καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά κορωνοϊού. Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, καθώς και άλλους ειδικούς, οι οποίοι προειδοποιούν ότι χωρίς μέτρα θα επαναληφθεί ο περσινός χειμώνας.

Το μίνι lockdown και τα μέτρα που το συνοδεύουν, ενεργοποιείται από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00.

Όπως αποφασίστηκε, στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας κατά της λοίμωξης Covid-19 εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Δράμας και Ξάνθης, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι σε «κόκκινο» χρώμα παραμένουν Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, όπως και η Αργολίδα. Αντίθετα, στο επίπεδο 3 κατέβηκε η Ευρυτανία. Ακολουθεί ο επιδημιολογικός χάρτης με τις περιοχές που βρίσκονται σε μίνι lockdown:

Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Καστοριά και Αργολίδα σε μίνι lockdown για τον κορωνοϊό, εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη
Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Καστοριά και Αργολίδα σε μίνι lockdown για τον κορωνοϊό, εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη © covid19.gov.gr

Στο «κόκκινο» η Β. Ελλάδα: Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε Δράμα, Ξάνθη, Καστοριά ΕΡΤ 23/9/2021

Τι ώρα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη

Τα μέτρα που ισχύουν σε Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη, στο πλαίσιο του μίνι lockdown που ενεργοποιείται, είναι τα ακόλουθα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το 24ωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε ολόκληρη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Ανησυχία για τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα - Πόσο πιθανό είναι το lockdown στη Θεσσαλονίκη

«Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι «η Θεσσαλονίκη γλιτώνει το lockdown».

«Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης το lockdown στη Θεσσαλονίκη. Δεν είμαστε μπροστά σε αυτό. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στα σχολεία, η πεποίθησή μας να μείνουν τα σχολεία ανοικτά, βασίζεται σε ένα μελετημένο σχέδιο που σε συνεργασία όλων μας παρέχει την ασφάλεια για να εφαρμοστεί» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Και κατέληξε ότι «περιμέναμε την αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες», επαναλαμβάνοντας ότι «οι προσπάθειες της κυβέρνησης είναι προς την κατεύθυνση η εκπαίδευση να μείνει ανοικτή».

Παραμένει ο προβληματισμός για τους επιδημιολογικούς δείκτες σε Β. Ελλάδα και σε σχολεία|23/9/21|ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ