Ελλαδα

Σαρηγιάννης: «Και 4.900 κρούσματα σε μια μέρα μπορεί να δούμε»

«Έχουμε επιβράδυνση της πτωτικής πορείας της πανδημίας, χρειάζεται προσοχή» τόνισε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα με μάσκα στη διάβαση πεζών στην πλατεία Συντάγματος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Τα κρούσματα κορωνοϊού θα ανέβουν το επόμενο χρονικό διάστημα, προειδοποίησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης
Κοπέλα με μάσκα στη διάβαση πεζών στην πλατεία Συντάγματος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Τα κρούσματα κορωνοϊού θα ανέβουν το επόμενο χρονικό διάστημα, προειδοποίησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης © EUROKINISSI

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης προειδοποίησε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού αναμένεται να ανέβουν και πάλι, φθάνοντας ακόμη και τα 4.900 στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Για τα κρούσματα κορωνοϊού και την πορεία της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα μίλησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Το καλοκαίρι ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπάρχει κίνδυνος για 5.000 κρούσματα χωρίς μέτρα, ενώ δεν είχε αποκλείσει και το σενάριο για 8.000 κρούσματα και 60 θανάτους στα τέλη Σεπτέμβρη.

Στις νέες του δηλώσεις εκτιμά πως θα υπάρξει αναστροφή, με τα κρούσματα κορωνοϊού να αυξάνονται το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Ημαστε σε κάμψη, ήμαστε σε καθαρή πτωτική πορεία περίπου 12 μέρες πριν», εξήγησε μιλώντας στον Παύλο Τσίμα, υπογραμμίζοντας: «Έχουμε επιβράδυνση της πτωτικής πορείας, και αυτήν τη στιγμή ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι σε σταθερότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, αυτό σημαίνει ότι «πέφτουμε ακόμα, αλλά πιο αργά» αν και επεσήμανε πως αυτό αποτελεί «προάγγελο» μιας μεταβολής της εικόνας που αναμένεται από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου, με μια αναστροφή σε αυξητική πορεία.

Αυτή η αναστροφή, όπως εκτίμησε, μπορεί να οδηγήσει σε ημερήσια αυξητική τιμή πάνω από 4.000 με 4.500 κρούσματα προς το τέλος του μήνα, ενώ ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θα είναι γύρω στα 3.500 με 3.700. «Και 4.900 σε μια μέρα μπορούμε να δούμε, άλλα θα είναι μια μέρα» σημείωσε.

Θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Τι είπε ο Σαρηγιάννης

«Το καλό νέο είναι ότι η εικόνα των περίπου 40 θανάτων δεν θα συνεχιστεί, θα πάμε προς τους 30 εβδομαδιαίο μέσο όρο. Ομως, μετά -προς τα μέσα Οκτωβρίου- μπορούμε να φτάσουμε στους 37, καθώς θα έχουν συμβάλει και τα σχολεία λόγω μετάδοσης στο σπίτι» πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του επανέλαβε πως ο εμβολιασμός είναι το «βασικό μας όπλο», συμπληρώνοντας: «Από τώρα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου περιμένουμε μια διακύμανση 30 με 40 θανάτους την ημέρα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ