Ελλαδα

Λινού για σχολεία: Κίνδυνος τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες

«Μακάρι να μην αρρωστήσουν παιδιά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές εν μέσω Covid
Μαθητές εν μέσω Covid © Unsplash

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού υπογραμμίζοντας πως «τα 59.000 πλήρως εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών είναι μικρότερο από το 10% των παιδιών. Και βεβαίως είναι βοήθεια ακόμα και αυτά τα νούμερα αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα».

Η κα Λινού επεσήμανε ακόμα πως τη θορυβεί το γεγονός πως τα παιδιά είναι αυθόρμητα και «θα έρθουν κοντά, θα αγκαλιαστούν. Επομένως, πρέπει να περάσει το μήνυμα της αυτοπροστασίας και από τους γονείς και από τους εκπαιδευτικούς και από την άλλη, είναι το στρες που δημιουργείται στα παιδιά, ιδιαίτερα στα μικρά, μεταφέρονται οι ανησυχίες των γονέων».

«Σκεφτείτε πως σε ένα τμήμα που θα αρρωστήσει ένα παιδάκι, ο δάσκαλος θα πρέπει να ψάχνει ποιο παιδί καθόταν πλάι, δίπλα, πίσω», σημείωσε η κα Λινού, τονίζοντας πως «τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες υπάρχει ο κίνδυνος για έξαρση».

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία της ότι «πριν κρυώσει ο καιρός, θα υπάρχει έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, μετά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία» ενώ αναφερόμενη στη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται για τους ανεμβολίαστους, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που τέθηκαν από σήμερα σε εφαρμογή, υποστήριξε πως «υπάρχουν κάποια κενά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ