Ελλαδα

Αρχάνες Ηρακλείου: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός πολιτών στον ιερό ναό

Τι δηλώνει ο πρώτος πολίτης που εμβολιάστηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός πολιτών κατά του κορωνοϊού σε εκκλησία στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης
Εμβολιασμός πολιτών κατά του κορωνοϊού σε εκκλησία στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης © cretalive.gr

Εμβολιασμός πολιτών κατά του κορωνοϊό σε ιερό ναό στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης - Πόσοι πολίτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Σήμερα Δευτέρα (6/9) ξεκίνησε ο εμβολιασμός πολιτών κατά του κορωνοϊού στον ιερό ναό της Παναγίας στις Αρχάνες Ηρακλείου στην Κρήτη. Πρώτος εμβολιάστηκε ένας άνδρας 75 ετών, ο Μιχάλης Βαρδάκης.

Ο ιερός ναός γίνεται εμβολιαστικό κέντρο για λίγες ώρες, προκειμένου να ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ των πιστών, που έως και πριν λίγες ημέρας διατηρούσαν επιφυλάξεις για το εμβόλιο και παρέμεναν ανεμβολίαστοι.

Ο Μιχάλης Βαρδάκης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν είχε εμβολιαστεί και ήταν διστακτικός, ενώ η απόφασή του να εμβολιαστεί σήμερα οφείλεται στην προτροπή του πατέρα Ανδρέα αλλά και την επιθυμία του να βρίσκεται κοντά στα εγγόνια του και την οικογένεια του, χωρίς περιορισμούς. Πλήθος κόσμου έχει σπεύσει από νωρίς να κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, όποτε όσοι εμβολιαστούν σήμερα στον ιερό ναό, θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, που ευχαρίστησε τον πατέρα Ανδρέα και την Αρχιεπισκοπή Κρήτης για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τον εμβολιασμό ανθρώπων που για τους δικούς τους λόγους, εδώ και μήνες, δεν είχαν εμβολιαστεί. «Είναι σημαντικό η εκκλησία να βρίσκεται κοντά σε αυτή την προσπάθεια που στοχεύει στο να καταφέρουμε, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, να ξεπεράσουμε αυτό που ζούμε» τόνισε.

Εμβολιασμός πολιτών κατά του κορωνοϊού σε εκκλησία στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης
Εμβολιασμός πολιτών κατά του κορωνοϊού σε εκκλησία στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης © cretalive.gr

Ο πατήρ Ανδρέας Καλλιοντζάκης, από την πλευρά του, εξήγησε ότι το στοίχημα είναι να βοηθηθεί ο άνθρωπος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. «Η μοναδική λύση είναι το εμβόλιο και για τον λόγο αυτό καλέσαμε τον κόσμο κάτω από τη σκέπη της Παναγίας να εμβολιαστεί». Για τις αρνητικές αντιδράσεις στην πρωτοβουλία που έλαβε, ο πατήρ Ανδρέας ανέφερε ότι το θέμα του εμβολιασμού «δεν είναι θρησκευτικό, αλλά καθαρά επιστημονικό και ιατρικό. Υπηρετώ τον Θεό της αγάπης και στα όσα αρνητικά ακούστηκαν, εγώ απαντώ με αγάπη».

Επιστήμη και Θρησκεία ... χέρι-χέρι! - Εμβολιασμός στην Εκκλησία στις Αρχάνες, σήμερα

 

Αρχάνες: Περισσότεροι από 50 πολίτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Περισσότεροι από 50 είναι οι πολίτες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν σήμερα. Η προσπάθεια με εμβολιασμούς σε ναούς θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, ενώ συνεχίζεται και ο κατ' οίκον εμβολιασμός. 

Το «παρών» στον εμβολιασμό έδωσε ο διευθυντής της Πνευμονολογικης Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για υψηλού συμβολισμού πράξη «που ελπίζω να βρει μιμητές στην εκκλησία και να ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη».

Ο εμβολιασμός στον ιερό ναό της Παναγίας στις Αρχάνες θα συνεχιστεί έως τις δυο το μεσημέρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και cretalive.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ