Ελλαδα

Ξεκινούν από σήμερα εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκκλησία
Εκκλησία © EUROKINNISSI

Κορωνοϊός: Ξεκινούν από σήμερα, 29 Αυγούστου, οι εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες από κινητά συνεργεία.

Ξεκινούν σήμερα, 29 Αυγούστου, πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες από κινητά συνεργεία.

Τη συγκεκριμένη πρακτική είχε αποκαλύψει προ ημερών ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών και το επιθυμητό τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία. 

Παράλληλα, άξια παραδειγματισμού είναι και η πρωτοβουλία του πατέρα Ανδρέα Καλιοτζάνη, ο οποίος αποφάσισε να μετατρέπει την ενορία του σε εμβολιαστικό κέντρο, λέγοντας πως θέλει βοηθήσει «σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή».

Συνεπώς, ο ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στις Αρχανές Ηρακλείου Κρήτης θα μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα γίνονται εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Κορωνοϊός: Εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς. Όπως εξήγησε τις προηγούμενες ημέρες ο γγ του υπ. Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους ή κατ' οίκον, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.000 γιατροί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ