- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Θεμιστοκλέους: Είμαστε πίσω στους εμβολιασμούς
Τι είπε για τα περιστατικά με τους εικονικούς εμβολιασμούς
Θεμιστοκλέους: Χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς, βρισκόμαστε σε μία κάμψη, είμαστε λίγο πιο πίσω από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.
Για την πορεία των εμβολιασμών αλλά και το κίνημα των αντιεμβολιαστών μίλησε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Κυριακής, αυτή τη στιγμή είμαστε στο 58,5% του συνολικού πληθυσμού στον εμβολιασμό, ενώ έχουμε ένα 70% στις ηλικίες άνω των 30 που έχει εμβολιαστεί.
Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως «χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς, βρισκόμαστε σε μία κάμψη, είμαστε λίγο πιο πίσω από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες» ενώ συμπλήρωσε πως είναι ενθαρρυντικό ότι βλέπουμε να κλείνονται ραντεβού. «Περίπου κάθε τέσσερις ημέρες προσθέτουμε 1%, αλλά χρειάζονται σίγουρα περισσότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Για την υποχρεωτικότητα στα νοσοκομεία, ενώ υπήρχε φόβος ότι θα καταρρεύσουν, το μέτρο φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά. Έχουμε μεγάλη αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων. Τα κενά αντιμετωπίστηκαν. Από εκεί και πέρα όλα είναι στο τραπέζι και έχουν συζητηθεί. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να ανακοινώσουμε αν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα. Σίγουρα στη συζήτηση μπαίνουν τα επαγγέλματα που είτε έχουν μεγάλο συνωστισμό, είτε είναι κρίσιμες δομές του κράτους», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.
Θεμιστοκλέους: Οι αρνητές διασωλήνωσης
«Η ιατρική τα έχει λυμένα αυτά. Οι γιατροί γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις αυτές. Δεν είναι πρωτόγνωρα αυτά. Είναι πολύ λίγα, αλλά μπροστά στο φόβο του θανάτου όλοι επανέρχονται. Όταν δεν γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις υπάρχουν σχετικά μέτρα», τόνισε ο ίδιος σχετικά με τους αρνητές διασωλήνωσης και στο πώς θα αντιμετωπιστούν αυτές οι περιπτώσεις.
Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - Θεμιστοκλέους: Θα υπάρχουν κυρώσεις
Αναφερόμενος στο θέμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, και συγκεκριμένα στο σκάνδαλο που έχει έρθει στο φως για δεκάδες ψεύτικα πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας, και πώς θα αντιμετωπιστούν, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε:
«Ήδη ο υπουργός Υγείας, ο κ. Πλεύρης, έχει διατάξει ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν είναι εύκολο να κλέψεις το σύστημα, είναι μια δύσκολη διαδικασία, υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Για να γίνει αυτό, είτε έχουν συνεργαστεί πολλοί, είτε έχουν αμελήσει τα καθήκοντά τους. Θα διευκρινιστούν το επόμενο διάστημα οι διοικητικές κυρώσεις, αλλά υπάρχουν ήδη ποινικές κυρώσεις».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.