Ελλαδα

Σεμέδο: Το μήνυμα που υποστηρίζει ότι έλαβε πριν τη σύλληψή του

Το σκεπτικό της ανακρίτριας για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ποδοσφαιριστής, Ρούμπεν Σεμέδο, βγαίνει από την αίθουσα της ανακρίτριας
Ο ποδοσφαιριστής, Ρούμπεν Σεμέδο, βγαίνει από την αίθουσα της ανακρίτριας © EUROKINISSI

Υπόθεση Ρούμπεν Σεμέδο: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του - Τα κενά στην κατάθεση της 17χρονης και το μήνυμα που έλαβε πριν τη σύλληψή του.

Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (2/9) ο ποδοσφαιριστής, Ρούμπεν Σεμέδο, μετά τη σημερινή του απολογία ενώπιον της ανακρίτριας. 

Η απολογία του 27χρονου αμυντικού διήρκησε 2,5 ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε ερωτική συνεύρεση χωρίς συναίνεση. Νωρίτερα, σήμερα, στην ανακρίτρια κατέθεσε κάτω από συνθήκες μυστικότητας και η 17χρονη κοπέλα, η οποία κατήγγειλε το βιασμό της πρώτα από τον 40χρονο Νιγηριανό και κατόπιν από το Σεμέδο, στο σπίτι του τελευταίο στη Γλυφάδα.

Κατά την απολογία του, ο Ρούμπεν Σεμέδο υποστήριξε ότι δύο ώρες πριν τη σύλληψή του έλαβε μήνυμα από άγνωστο στο Instagram, το οποίο και έγραφε: «Καλή τύχη στη φυλακή. Ή δώσε μου 15.000 ευρώ και δε θα πω τίποτα».

«Υπεβλήθη εγγύηση 10.000 ευρώ. Θεωρώ πως απεδείχθη η αθωότητα του εντολέα μου, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο, ούτε από την ιατροδικαστική έκθεση, αλλά και από τις αντιφατικές καταθέσεις των μαρτύρων. Ο ίδιος ισχυρίζεται την αθωότητα του. Η απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας τα λέει όλα. Υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ των δύο καταθέσεων και αυτό προσμετρήθηκε στη σημερινή απόφαση. Δεν προέκυπτε από πουθενά ο βιασμός», δήλωσε μετά την αθωωτική απόφαση η συνήγορος του Ρούμπεν Σεμέδο. 

 

Ρούμπεν Σεμέδο: Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της ανακρίτριας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία στοιχεία οδήγησαν στην απόφαση της ανακρίτριας να αφεθεί ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής, Ρούμπεν Σεμέδο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία σημεία ήταν εκείνα που βάρυναν στην απόφαση να παραμείνει ελεύθερος ο αμυντικός του Ολυμπιακού.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας φαίνεται ότι εντόπισαν κενά στις απαντήσεις της 17χρονης καταγγέλλουσας. Η νεαρή, η οποία έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον Σεμέδο και τον 40χρονο Νιγηριανό μάνατζερ, υπό άκρα μυστικότητα κλήθηκε σήμερα το πρωί να δώσει νέα κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τα όσα κατέθεσε, υπήρξαν κρίσιμα στοιχεία, τα οποία δεν μπόρεσε να φωτίσει. Επιπλέον, εντοπίστηκαν αντιφάσεις στα όσα κατέθεσε η 17χρονη και τα όσα υποστήριξε η 16χρονη φίλη της, η οποία μεταξύ άλλων είχε πει:«εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την καταγγέλλουσα ο Σεμέδο δε θα κανόνιζα να βγω την επόμενη μέρα μαζί του. Αλλά ούτε και η καταγγέλλουσα μου είπε πώς θα πας εσύ να συναντηθείς με τον ποδοσφαιριστή μετά από όλα αυτά που έγιναν».

Ακόμη, σημαντικό ρόλο έπαιξε η παραμονή των δυο κοριτσιών στο σπίτι του Σεμέδο μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό της 17χρονης από τον ποδοσφαιριστή και τον 40χρονο Νιγηριανό. Ειδικότερα, η παθούσα αν και είχε τη δυνατότητα να φύγει από το σπίτι και παρά την ερώτηση από τη φίλη της σχετικά με το εάν θέλει να αποχωρήσουν, τελικά παρέμειναν εκεί μέχρι το απόγευμα της επόμενη ημέρας.

Ανακρίτρια, αλλά και εισαγγελέας έλαβαν υπόψιν τους την ιατροδικαστική εξέταση,  το αποτέλεσμα της οποίας έδειξε ότι δεν διαπιστώθηκαν πρόσφατες κακώσεις και πρόσφατες εκχυμώσεις στα γεννητικά όργανα της 17χρονης. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY