Μαγιορκίνης για εμβόλιο: «Δεν αποκλείω τρίτη δόση σε όλους»
Τι είπε για τη μετάλλαξη Δέλτα και το ανανεωμένο εμβόλιο της Pfizer
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δεν αποκλείει να υπάρξει τρίτη δόση από εμβόλιο για κορωνοϊό σε όλους τους πολίτες.
Δεν αποκλείει ο Γκίκας Μαγιορκίνης το ενδεχόμενο να χρειαστεί αναμνηστική τρίτη δόση για όλους από εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας είχε αναφέρει πρόσφατα ότι «πρέπει να ετοιμαζόμαστε για έναν δύσκολο χειμώνα», καλώντας εκ νέου τους πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι, να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε λόγο για ένα νέο εμβόλιο Pfizer, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη μετάλλαξη Δέλτα. Όπως είπε, πρόκειται για ένα ανανεωμένο εμβόλιο με διαφορετικό αντιγόνο, που θα αποτελεί επαναληπτική δόση.
«Θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα έλευσης άλλου μεταλλαγμένου στελέχους» σημείωσε για το ενδεχόμενο να κριθεί απαραίτητη μια τρίτη αναμνηστική δόση. Τόνισε, πάντως, ότι με την επαναληπτική δόση που θα γίνει:
- Σε πρώτη φάση στις ευπαθείς ομάδες και
- σε δεύτερη φάση σε ηλικιωμένους και σε υγειονομικούς,
θα υπάρχει καλύτερη αποτελεσματικότητα σε βάθος χρόνου.
Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 3.273 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 770 στην Αττική.
Νέα μετάλλαξη κορωνοϊού που δεν θα την «πιάνουν» τα εμβόλια - Τι απαντά ο Μαγιορκίνης
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπουρλά για εμφάνιση μετάλλαξης ανθεκτικής στο εμβόλιο, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι αποτελεί ένα πιθανό σενάριο, εκτιμώντας όμως ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί το επόμενο 6μηνο-8μηνο.
Ερωτηθείς για την αύξηση που υπάρχει στα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα, απάντησε πως παρατηρείται μια «σταθεροποίηση προς τα πάνω», υπογραμμίζοντας ότι αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι η μεταφορά του ιού σε μεγαλύτερες ηλικίες.
«Υπάρχει μια ανησυχία με την επιστροφή των εκδρομέων αλλα είμαι επιφυλακτικός για το πώς θα κινηθει η πανδημία το επόμενο 15νθημερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μαγιορκίνης για νέα σχολική χρονιά - Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού
Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως «έχουμε την εμπειρία πλέον μετά τον Απρίλιο που τα self test λειτούργησαν καλά», προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που θα γίνονται 2 τεστ, τα μοντέλα προβλέπουν ότι «η επιδημικότητα στα σχολεία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι θα υπάρχουν κρούσματα σε παιδιά.
Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την επέκτασή του σε άλλους κλάδους ο καθηγητής δήλωσε πως πρέπει να κινηθεί στο υγειονομικό επάγγελμα, επισημαίνοντας ότι στο εξωτερικό- με βάση την εμπειρία του στο Ηνωμένο Βασίλειο- δεν μπορεί κάποιος να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού αν δεν έχει εμβολιαστεί.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε στο πλαίσιο του ιατρικού επαγγέλματος, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση ιδίως για τους γιατρούς» ξεκαθάρισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αναρτήσεις των μετεωρολόγων Γιάννη Καλλιάνου και Θοδωρή Κολυδά
Πρόληψη, σχολείο και ψηφιακή ευαλωτότητα στο επίκεντρο
Ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα σε Ανήλιο, Βασιλίτσα, Παρνασσό, Καϊμακτσαλάν, Καλάβρυτα
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Αναλυτικά το ωράριο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα
Για περισσότερες από τέσσερις ώρες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες
Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησε και επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι, με το σύνθημα «Βγες από την Οθόνη»
Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Παναγιώτη Γκλαβίνη - Καταδικάζει ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
«Οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, αλλά εμφανίζονται πιο επιλεκτικά»
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.