Ελλαδα

Χρυσοχοΐδης για φωτιά σε Κερατέα και Βίλια: Συνεχίζεται η μάχη

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δασική πυρκαγιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Δύσκολη νύχτα σε Βίλια και Κερατέα, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει
Δασική πυρκαγιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Δύσκολη νύχτα σε Βίλια και Κερατέα, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτη ενημέρωση, για τη φωτιά σε Κερατέα και Βίλια, τόνισε ότι η μάχη συνεχίζεται στα πύρινα μέτωπα.

Έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά σε Κερατέα και την πυρκαγιά στα Βίλια έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, το απόγευμα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα, επισημαίνοντας ότι η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες συνεχίζεται.

Όπως είπε, το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να διαχειριστεί 45 πυρκαγιές. Η νύχτα αναμένεται δύσκολη τόσο στην Κερατέα όσο και στα Βίλια όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε ότι έχουν ξεκινήσει η έρευνα για το ενδεχόμενο οι φωτιές να οφείλονται σε εμπρησμό.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι «τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών», προσθέτοντας ότι «παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις».

Ολονύχτια μάχη σε Κερατέα και Βίλια - Πόσοι πυροσβέστες επιχειρούν

Για την Κερατέα ο ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι επιχειρούν 104 πυροσβέστες. Όπως είπε, η κατάσταση έχει βελτιωθεί και έμφαση δίνετια πλέον να οριοθετηθεί η φωτιά. Τρεις οικισμοί εκκενώθηκαν με μήνυμα 112.

Για τα Βίλια τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Στην περιοχή επιχειρούν 240 πυροσβέστες. Μήνυμα 112 εστάλη πέντε φορές για την εκκένωση οικισμών.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ενημέρωση Μ. Χρυσοχοΐδη για τις πυρκαγιές

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Τα περαστικά του στον Νίκο Χαρδαλιά

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χρυσοχοΐδης ευχήθηκε «περαστικά» στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά για την περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει, σημειώνοντας ότι θα βγει νικητής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και ο Βασίλης Παπαγεωργίου είναι ο αντικαταστάτης του στην Πολιτική Προστασία.

«Ο Νίκος είναι γεννημένος μαχητής και είναι βέβαιο ότι θα νικήσει και σε αυτήν τη μάχη» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τον Χαρδαλιά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ