- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξηγεί τη σταδιακή αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.
Η απώλεια ενός νέος ανθρώπου από κάτι που μπορεί να το είχε αποφύγει με ένα τσίμπημα, είναι δυσβάσταχτη, είπε ο ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στον ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για το γεγονός ότι πλέον βρίσκονται στις ΜΕΘ και άτομα νεαρής ηλικίας.
«Το πιο ανησυχητικό για μένα είναι αν πάρετε την ηλικιακή κατανομή των διασωληνωμένων. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών και 9 καινούργιες διασωληνώσεις. Συνολικά, έχουμε 14 νέους και 1 παιδί που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσο για την πίεση στο σύστημα υγείας, δήλωσε πως τώρα δεν παρατηρείτε κάτι τέτοιο, ωστόσο αν συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό ο αριθμός των διασωληνωμένων τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν.
Βασιλακόπουλος: Ανοσία της αγέλης
Για την πορεία προς την ανοσία της αγέλης δήλωσε πως δεδομένου ότι βρισκόμαστε κοντά στο 60% ανοσίας στη χώρα μας, μας χωρίζει ένα 25% για να φτάσουμε στο 85% το οποίο θα σημάνει και την λήξη της πανδημίας, τόνισε ο καθηγητής.
Ωστόσο όπως ανέφερε ο καθηγητής υπάρχει ένα οδυνηρό σενάριο να φτάσουμε εκεί: «Ενδέχεται να θρηνήσουμε πολλά θύματα και να γεμίσουν οι ΜΕΘ με ασθενείς, για να καλυφθεί αυτή η διαφορά του 25%».
Φυσικά, το καλό σενάριο αφορά την αύξηση των ποσοστών του εμβολιασμού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, μιλώντας από το βήμα του 1ου Blue Heritage Summit που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη
Η παράλειψη κρίθηκε παράνομη -Στερεί τη δυνατότητα ισότιμης εκπαιδευτικής επιλογής
«Προφανώς δεν μπορούσαμε να αφήσουμε πίσω το σκυλάκι μας»
Πώς να αναγνωρίσετε το παραπλανητικό SMS
Η λίστα με τα ραδιοταξί στην Αττική που διαθέτουν ειδικά οχήματα
Πότε κλείνουν για Πάσχα 2026 και πότε ανοίγουν ξανά μετά τις διακοπές
Πώς υποδέχθηκε ο Τύπος της εποχής τη νέα σελίδα στο ελληνικό θέατρο
Τα πλάνα που ανέβαζε και η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η κυκλοφορία είχε διακοπεί προσωρινά λόγω εργασιών στη Βασιλίσσης Όλγας
Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών
Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων
Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής
Πρόκειται για άτομο με πλούσιο ποινικό μητρώο
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Από την Πέμπτη επανέρχονται οι στάσεις σε όλη τη γραμμή μετά την ολοκλήρωση των έργων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.