Ελλαδα

Καίριο ποστ Μαγιορκίνη με πνεύμονες νέων πρώην ασθενών Covid-19

«Πρόκειται για απλά-κοινά περιστατικά Covid-19».

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης © Eurokinissi

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης προειδοποιεί στο Facebook για τα προβλήματα που προκαλούνται στους πνεύμονες νέων που ασθένησαν ελαφρά με Covid-19

Τον κώδωνα του κινδύνου για όσους θεωρούν ότι οι κοινές-απλές περιπτώσεις Covid-19 σε νέους είναι χωρίς επιπτώσεις έκρουσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Με ανάρτησή του για τον κορωνοϊό στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Μαγιορκίνης έθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα με τα προβλήματα που εμφανίζουν στις αξονικές τομογραφίες των πνευμόνων τους νέοι που είχαν ασθενήσει με Covid-19.

«Κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή. Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ» ξεκαθαρίζει.

Η ανάρτηση Μαγιορκίνη στο Facebook για τον κορωνοϊό

Το κείμενο που ανήρτησε στο Facebook ο Γκίκας Μαγιορκίνης, συνοδεύεται από φωτογραφίες. Αναλυτικά:

«Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών). Κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή. Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά-κοινά περιστατικά Covid-19.

» Ωστόσο έχουν πολύ "εντυπωσιακές" βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου.

» Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία;

» Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ