Ελλαδα

Ρόδος: Νέα πυρκαγιά κοντά στην πόλη του νησιού

Όλες οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στις παρυφές της πόλης της Ρόδου.

H φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 16:00μ.μ. κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο στ' Ασγούρου και στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για τον περιορισμό και την κατάσβεση της.

Παράλληλα έχει απογειωθεί και πυροσβεστικό ελικόπτερο για να συνδράμει στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς, αφού συν τοις άλλοις στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Εξάλλου όλες οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, δεδομένου ότι η Ρόδος έχει χαρακτηριστεί και σήμερα ως περιοχή υψηλού κινδύνου για νέα πυρκαγιά.

Υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής

Η φωτιά στη Ρόδο μετέτρεψε σε αποκαΐδια περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης © EUROKINISSI

Η φωτιά που μετέτρεψε σε αποκαΐδια περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης στη Ρόδο, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Την νύχτα στην περιοχή του μετώπου παρέμειναν πυροσβέστες και εθελοντές για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις, ενώ και σήμερα συνεχίζεται η αυξημένη επιφυλακή σε όλο το νησί, λόγω του υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε η επιβολή προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές για σήμερα, από τις 14:00 ως τις 06:00 της Πέμπτης για τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου (Ρόδος, Σύμη, Χάλκη, Τήλος, Καστελλόριζο).

Η απόφαση πάρθηκε επειδή τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 5 – το υψηλότερο– ως προς τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ