Ελλαδα

Πανελλήνιες 2021 - Βαθμολογίες: Αριστούχοι λένε πώς τα κατάφεραν

Πόσα μόρια συγκέντρωσαν - Σε ποιες σχολές θέλουν να μπουν

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2021: Υποψήφιοι βλέπουν τις βαθμολογίες που αναρτήθηκαν σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 και ξεκινούν να υπολογίζουν τα μόρια
Πανελλήνιες 2021: Υποψήφιοι βλέπουν τις βαθμολογίες που αναρτήθηκαν σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 και ξεκινούν να υπολογίζουν τα μόρια © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αριστούχοι στις Πανελλήνιες 2021 εξηγούν πώς κατάφεραν να μαζέψουν πολλά μόρια και σε ποιες σχολές επιθυμούν να μπουν.

Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 έμαθαν σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 τα αποτελέσματα. Οι βαθμοί για τις Πανελλήνιες 2021 βγήκαν και αμέσως μετά ξεκίνησε ο υπολογισμός μορίων. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, υπήρχαν αριστούχοι. Πολλοί από τους υποψηφίους πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες και είδαν τους κόπους σε μια «δύσκολη» χρονιά λόγω κορωνοϊού, να ανταμείβονται.

Με 19.725 μόρια ο Γιώργος Γιαννούλης, απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων, εισάγεται στην σχολή πρώτης επιλογής του, τη Νομική Αθηνών.

«Η χρονιά ήταν δύσκολη, ωστόσο, λόγω και των περιορισμών της πανδημίας συγκεντρώθηκα περισσότερο στο στόχο, αφιερώνοντας χρόνο στο διάβασμα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ευχαριστώντας τους καθηγητές του στο σχολείο και στο φροντιστήριο για τη βοήθεια τους. Η Νομική Αθηνών αποτελούσε τον πρώτο στόχο της Ηλιάννας Μαλανδράκη.

Με 18.882 μόρια τα καταφέρνει και όπως δήλωσε, «μέσα από συνεχή προσήλωση στον στόχο και επιμονή και με ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ήρθε το αποτέλεσμα». «Το συστηματικό διάβασμα ήταν το μυστικό της επιτυχίας μου» πρόσθεσε.

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών | 09/07/2021 | ΕΡΤ

Πανελλήνιες 2021: Τα δίδυμα αδέλφια που έγραψαν καλά στις εξετάσεις - Σε ποιες σχολές θέλουν να μπουν

Δύο δίδυμα αδέλφια, ο Γιώργος και Στέλιος Μέγας, με συστηματικό διάβασμα, υπομονή και θέληση, όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τώρα βρίσκονται σε αναμονή των βάσεων εισαγωγής για να δουν αν πέτυχαν τον απόλυτο στόχο τους στις Πανελλήνιες 2021.

Τα δύο αδέλφια, με κοινές δραστηριότητες και συστηματικό διάβασμα από τις τάξεις του γυμνασίου, δήλωσαν ότι «η επιμονή στον στόχο είναι το συστατικό της επιτυχίας».

Ο Γιώργος, με 17.327 μόρια, στοχεύει στη στρατιωτική οδοντιατρική και την οδοντιατρική, ενώ ο Στέλιος, θέλει να μπει στη Σχολή Μονίμων Αξιωματικών Αεροπορίας, έχοντας συγκεντρώσει 17.555 μόρια.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Σχολές με μεγάλη άνοδο και σχολές με πτώση | 09/07/2021 | ΕΡΤ

Συστηματικό διάβασμα - Το μυστικό για πολύ υψηλές βαθμολογίες στις Πανελλήνιες 2021

Τα 18.928 μόρια «έπιασε» στη βαθμολογία στις Πανελλήνιες 2021 ο Στέφανος Ζησόπουλος, μαθητής του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων, ο οποίος, θέλει να σπουδάσει Πληροφορική ή Διοικητική Επιστήμη. Οι γονείς και οι καθηγητές τον στήριξαν σημαντικά σε όλη αυτήν την προσπάθεια, χωρίς βέβαια, όπως ο ίδιος εξηγεί, να στερηθεί τον ελεύθερο χρόνο.

«Μελετούσα συστηματικά τρεις ώρες καθημερινά τα μαθήματά μου, είχα τον ελεύθερο χρόνο μου, όπου έπαιζα διάφορα παιχνίδια, και είχα ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα» εξηγεί, υπογραμμίζοντας πως το συστηματικό διάβασμα, όπου δεν αφήνονται κενά, είναι το μυστικό στον δρόμο προς την επιτυχία. Ο ίδιος θα ξεκουραστεί και θα κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές. Συνιστά αισιοδοξία και υπομονή, ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές.

Πολύ υψηλή βαθμολογία, που έφθασε τα 19.349 μόρια, εξασφάλισε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ο Κωνσταντίνος Παθέκας, μαθητής του ΓΕΛ Οιχαλίας, ανοίγοντας τον δρόμο για σπουδές στην Ιατρική, που είναι το όνειρό του. Οι γονείς του αλλά και οι καθηγητές συνέβαλλαν σε αυτήν την επιτυχία. Ο αριστούχος μαθητής στις Πανελλήνιες 2021 αφιέρωνε πολλές ώρες στο διάβασμα, δουλεύοντας με συστηματικό τρόπο προκειμένου να μην υπάρχουν κενά και να καλυφθεί έτσι όλη η ύλη άνετα και χωρίς άγχος, που αποτελούν -όπως δηλώνει- βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία.

«Όνειρό μου ήταν οι σπουδές στην Ιατρική σε οποιοδήποτε σχολή της χώρας και γι' αυτό εργάστηκα σκληρά τα τελευταία χρόνια, έχοντας ως βοήθεια ένα σταθερό οικογενειακό περιβάλλον» σημειώνει.

Νίκη Κεραμέως - Το μήνυμά της για τους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες 2021

Εν τω μεταξύ, «συγχαρητήρια» έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε όλους τους υποψηφίους στις Πανελλήνιες 2021 για την προσπάθειά τους, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και «στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που στέκονται δίπλα σας σε κάθε βήμα».

«Το μέλλον σας ανήκει», αναφέρει η κα Κεραμέως και προσθέτει: «Ξεκινά μία νέα σελίδα στη ζωή σας, εύχομαι να τη γράψετε όπως την έχετε ονειρευτεί». Η ανάρτηση για τις Πανελλήνιες 2021 καταλήγει με ευχές για «καλή πρόοδο» και «καλό καλοκαίρι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ