Ελλαδα

Τζανάκης: Η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και τα παιδιά

Τι είπε για τον εμβολιασμό των ιερέων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάσκα παιδί
Μάσκα παιδί © UNSPLASH

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε για τη μετάλλαξη Δέλτα που απειλεί και τα παιδιά αλλά και για τον εμβολιασμό των ιερέων.

Για τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία φαίνεται πως είναι αυτή που θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης μέχρι το φθινόπωρο, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Μάλιστα, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη χτυπάει και τα παιδιά, ενώ ζήτησε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των ιερέων.

«Είναι μια μετάλλαξη που φαίνεται ότι ξεκλειδώνει πολύ εύκολα το ανοσοποιητικό των παιδιών και των νέων ανθρώπων. Είναι επικίνδυνη», σημειώνει ο καθηγητής, καθώς έχουν νοσήσει και παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ σημαντικό είναι και το στοιχείο ότι ο κορωνοϊός μπορεί να επηρεάσει μακροπρόθεσμα την υγεία των νέων.

Προς στιγμήν, θολό είναι το τοπίο και γύρω από τη μετάλλαξη «Δέλτα+», αφού ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν λιγότερο.

«Δεν έχουμε κανένα κρούσμα σε εμβολιασμένο προς στιγμήν. Είμαστε πάνω από 35% εμβολιασμένοι πλήρως, άρα είναι ένας ανασταλτικός προάγοντας που μαζί με τον καιρό δημιουργούν συνθήκες βραδείας μεταδοτικότητας και διασποράς».

Ο κ. Τζανάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον εμβολιασμό των ιερέων, υπογραμμίζοντας την σημασία του εγχειρήματος.

«Κάνω δημόσια έκκληση στον αρχιεπίσκοπο να επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους παπάδες. Είναι άτομα υπερμεταδότες αν νοσήσουν. Πρέπει να είναι στις ομάδες του υποχρεωτικού εμβολιασμού» κατέληξε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ