Ελλαδα

Μετάλλαξη Δέλτα - Τζανάκης: Δεν αποκλείονται νέα τοπικά lockdown

«Πιστεύω ότι υπάρχει ινδική μετάλλαξη σε ικανή, ανησυχητική έκταση σε όλα τα μέρη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μέχρι τέλη Αυγούστου θα έχει επικρατήσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη Δέλτα, εκτίμησε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης – Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown

Η πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού, η οποία αρχικά είχε εντοπισθεί στην Ινδία, εξαπλώνεται ραγδαία πλέον και στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα, όπως εκτιμάται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) με βάση τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία, να αποτελεί το 70% των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ευρώπη στις αρχές Αυγούστου και το 90% έως το τέλος του Αυγούστου.

Στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 29 κρούσματα της παραλλαγής, θέτοντας σε επιφυλακή την επιστημονική κοινότητα, ενώ εχθές πραγματοποιήθηκε για το θέμα έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο και Θεόδωρο Λιβάνιο, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και δημάρχους της Κρήτης.

Στην  παραλλαγή τύπυο «Δέλτα» αναφέρθηκε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, στην χθεσινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα. Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι οι λοιμώξεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο μη εμβολιασμένους και κυρίως  νέους που έχουν έντονες κοινωνικές δραστηριότητες.

Τζανάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Θα επικρατήσει στην Ελλάδα έως τέλος Αυγούστου – Δεν αποκλείονται νέα lockdown

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, δεν απέκλεισε το να υπάρχει ήδη σε περισσότερα μέρη της Ελλάδας το συγκεκριμένο στέλεχος του κορΩνοϊού, χωρίς ακόμη να έχει γίνει αντιληπτό.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ινδική μετάλλαξη σε ικανή, ανησυχητική έκταση σε όλα τα μέρη» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι και το κυρίαρχο στέλεχος του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο Νίκος Τζανάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και lockdown περιοχών σε περίπτωση πανδημικής έκρηξης εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ