Ελλαδα

Κλείνουν νηπιαγωγεία και δημοτικά για καλοκαίρι

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναμένεται να γίνει νωρίτερα τον Σεπτέμβριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίθουσα Δημοτικού σχολείου©Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Τελευταία μέρα σχολείου η αυριανή για νηπιαγωγεία και δημοτικά.©Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τελευταία μέρα σχολείου η αυριανή για νηπιαγωγεία και δημοτικά.

Αύριο είναι η τελευταία μέρα που οι μικροί μαθητές θα πάνε για μάθημα για το σχολικό έτος 2020-2021. 

Μετά την απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας για παράταση του σχολικού έτους λόγω της μακράς περιόδου τηλεκπαίδευσης, αύριο αποχαιρετούν το σχολείο για καλοκαίρι.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να γίνει νωρίτερα τον Σεπτέμβριο.

Οι μικροί μαθητές πέρασαν μια δύσκολη χρονιά και ήρθε επιτέλους η ώρα να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς έγνοιες. Μετά την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας και το «Σχέδιο Ελευθερίας» που συνεχίζεται κανονικά, τα περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν και τα παιδιά θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη ελευθερία από πέρσυ. 

Συγκεκριμένα, από σήμερα το πρωί μπορούν να κινούνται σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συγχρωτισμό χωρίς τη μάσκα τους, ενώ από τη Δευτέρα 28/6 καταργείται και η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες. 

Ωστόσο, η πανδημία είναι ακόμα εδώ. Η μετάλλαξη Δέλτα ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, αφού η μεταδοτικότητά της είναι πολύ πιο είναι 40 έως 60% πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Άλφα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. 

Μάλιστα, αυτή την ώρα γίνεται έκτακτη σύσκεψη στην Κρήτη με την συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη, αλλά και δημάρχων για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ