Ελλαδα

Νέες συγκεντρώσεις και πορείες το απόγευμα - Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εργασιακό νομοσχέδιο στο Σύνταγμα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εργασιακό νομοσχέδιο στο Σύνταγμα © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Νέες κινητοποιήσεις σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, με συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και στάση εργασίας στα ΜΜΜ.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο, με νέες συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 17.00 το απόγευμα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή. Μία ώρα αργότερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν τη δική τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή.

Νωρίτερα, το πρωί χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του Υπουργείου Εργασίας και του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας να αποσυρθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και να μην ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι καταθέτει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία σε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, ώστε -όπως ξεκαθάρισε απευθυνόμενος προς τους Αλέξη Τσίπρα και Φώφη Γεννηματά- «να αναλάβετε τις ευθύνες σας επώνυμα και φανερά». Δείτε τις εικόνες από τις διαδηλώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκαν το πρωί.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εργασιακό νομοσχέδιο

Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα Τετάρτη 16/6 το απόγευμα

Με προβλήματα η μετακίνηση του επιβατικού κοινού, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία, τρένα) συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ δεν κυκλοφορούν, καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τη στάση εργασίας (σ.σ. ξεκίνησε στις 10.00) μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αττική μέχρι τις 17.00 (σ.σ. η στάση εργασίας ξεκίνησε στις 13.00). Οι πολίτες που σκοπεύουν να μετακινηθούν, θα πρέπει να υπολογίσουν και τον χρόνο που απαιτείται, προκειμένου τα οχήματα να βγουν από τα αμαξοστάσια και να φθάσουν στις αφετηρίες των γραμμών. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ αναμένεται γύρω στις 18.00 ή και αργότερα.

Σταδιακή επιστροφή σε ομαλή λειτουργία στον Προαστικό Σιδηρόδρομο και στα τρένα. Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέμειναν ακινητοποιημένες από τις 12.00 έως τις 16.00 και τα πρώτα δρομολόγια έχουν ξεκινήσει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ