Ελλαδα

Μετρό, Ηλεκτρικός και λεωφορεία - Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη

Τι ισχύει με Τραμ και τρόλεϊ - Παράνομη μέχρι τις 10 το πρωί η απεργία της ΑΔΕΔΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεωφορείο - Στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021
Λεωφορείο - Στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 © EUROKINISSI

Πώς θα κινηθούν Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακός και τρένα την Τετάρτη 16 Ιουνίου, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει στάση εργασίας.

Νέα δεδομένα σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, καθώς η 24ωρη απεργία μετατράπηκε σε στάση εργασίας, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την ομαλή προσέλευση των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2021.

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη μέχρι τις 10 το πρωί την απεργία της ΑΔΕΔΥ, όσον αφορά τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).

Είχε προηγηθεί αγωγή από τη Νίκη Κεραμέως για την απεργία στα ΜΜΜ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η διενέργεια των Πανελληνίων 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1, 2 & 3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί. Στη συνέχεια οι συρμοί θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια και δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στο δίκτυο και των τριών γραμμών, ενώ κατεβαίνουν τα «ρολά» σε όλους τους σταθμούς, με το επιβατικό κοινό να καλείται να βρει εναλλακτικό τρόπο για τη μετακίνησή του.

 

Πώς κινούνται την Τετάρτη (16/6) λεωφορεία και τρόλεϊ

Αναφορικά με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 πραγματοποιούν στάση εργασίας μεταξύ 13.00 - 17.00. Οι πολίτες που σκοπεύουν να μετακινηθούν με λεωφορεία, θα πρέπει να υπολογίσουν και τον χρόνο που απαιτείται, προκειμένου τα οχήματα να αποσυρθούν και να βγουν από τα αμαξοστάσια, καθώς και για να φθάσουν στις αφετηρίες των γραμμών.

Ειδικότερα, τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12.00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18.00 ή και αργότερα.

Προαστικός και τρένα - Τι ισχύει την Τετάρτη (16/6)

Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12.00 έως τις 16.00.

Στο διάστημα αυτό δεν θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Χωρίς Τραμ την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 από τις 10.00 το πρωί και μετά λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων
Χωρίς Τραμ την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 από τις 10.00 το πρωί και μετά λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων © EUROKINISSI

Η στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής και τίθεται σε ψηφοφορία την Τετάρτη το βράδυ.

Απεργία στα ΜΜΜ - Το μήνυμα από την Κεραμέως για την απόφαση να κριθεί παράνομη

«Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας, έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές» έγραψε στο Twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Και πρόσθεσε: «Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια. Θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για το μέλλον που ονειρεύονται».

Στην αγωγή της η κα Κεραμέως είχε ζητήσει να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 το πρωί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ