Ελλαδα

Δολοφονία- Αγία Βαρβάρα: «Θέλουμε Δικαιοσύνη για τη μητέρα μας»

Τι ζητούν οι κόρες του 64χρονου θύματος - Δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε η 64χρονη γυναίκα στην Αγία Βαρβάρα
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε η 64χρονη γυναίκα στην Αγία Βαρβάρα © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Δολοφονία 64χρονης στην Αγία Βαρβάρα: Τι δηλώνουν οι κόρες και ο αδελφός της γυναίκας - Γιατί κάνουν λόγο για δολοφονία από πρόθεση.

Λόγο για «ανθρωποκτονία από πρόθεση και προσχεδιασμένο έγκλημα» κάνει η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου, η οποία εκπροσωπεί τις δύο κόρες της 64χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα, πριν από περίπου μία εβδομάδα. 

Τόσο οι δύο γυναίκες, όσο και ο αδελφός του θύματος, δήλωσαν σήμερα (9/6) παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί ο πατέρας τους. «Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη για τη μάνα μας. Είμαστε εδώ γιατί είμαστε η φωνή της μάνας μας. Έχουμε περάσει πολύ δύσκολα όλα τα χρόνια. Η μάνα μας έφυγε άδικα», δήλωσε η μία από τις δύο κόρες της 64χρονης γυναίκας. 

«Ήρθαμε εδώ να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος του κυρίου κατηγορουμένου, να εισφέρουμε στοιχεία και μάρτυρες για λογαριασμό της οικογένειας των κοριτσιών του θύματος, αλλά και του αδερφού της προκειμένου να υποστηριχθεί κατηγορία και να εισφέρουμε στοιχεία για την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου», δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας της 64χρονης και πρόσθεσε: «Η θέση δική μας είναι ότι πρόκειται για μία ανθρωποκτονία από πρόθεση για ένα έγκλημα προσχεδιασμένο. Ο κατηγορούμενος γνώριζε τη διαδρομή του θύματος, γνώριζε τι ώρα σχολάει από την εργασία της, την περίμενε από τις 8 το απόγευμα. Λίγο μετά τις 8 όταν η γυναίκα αυτή έφτασε στο σπίτι της και μπήκε στην αυλόπορτα, της επιτέθηκε πυροβολώντας την. Είναι ενδεικτική και μάρτυρα την ανθρωποκτονία από πρόθεση η σημαντικότητα των κακώσεων κεφαλής και θώρακος. Την πυροβόλησε στο κεφάλι με χτυπήματα τα οποία γνώριζε ότι θα προκαλέσουν το θάνατο της». 
 
Ο αδελφός της 64χρονης δήλωσε σήμερα (9/6) στους δημοσιογράφους ότι η αδελφή του «ήταν ένας άγγελος, την σκότωσε κατευθείαν στο κεφάλι. Ζητάμε την παραδειγματική του τιμωρία. Τίποτε άλλο. Για την ψυχή της και μόνο».

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Τι είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του για τη δολοφονία της 64χρονης εν διαστάσει συζύγου του στην Αγία Βαρβάρα, ο 75χρονος άνδρας που ομολόγησε στις αρχές την πράξη του το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (4/6). 

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η απολογία του ενώπιον του ανακριτή. Σύμφωνα και με την προανακριτική απολογία του, ο 75χρονος ισχυρίζεται πως πυροβόλησε την 64χρονη γυναίκα βρισκόμενος εν βρασμώ και ότι επί σειρά ετών ήταν αντιμέτωπος με επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά από την επί σχεδόν 40 χρόνια σύζυγο του, με αφορμή οικονομικά και άλλα προβλήματα που είχαν ανακύψει ανάμεσα τους.

Όπως ισχυρίστηκε, αφορμή για το έγκλημα ήταν η άρνηση της 64χρονης να του παραδώσει κοσμήματα που ανήκαν στην αδελφή του και η προσβλητική φράση που του είπε όταν της τα ζήτησε. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως πήρε το όπλο μαζί του για να την τρομάξει και όχι για να την σκοτώσει. Ακόμη, ανέφερε ότι η εν διαστάσει σύζυγος του είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη του αρνούμενη να του μεταβιβάσει επιχείρηση που, λόγω οικονομικών δυσκολιών του στο παρελθόν, είχε γράψει στο όνομα της και ότι με την συμπεριφορά της τον είχε απομακρύνει από τα παιδιά του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ