Ελλαδα

Απεργία στα ΜΜΜ την Πέμπτη - Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία - Τι ισχύει με τα τρόλεϊ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Χειρόφρενο» στους συρμούς του Μετρό την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 - Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο
«Χειρόφρενο» στους συρμούς του Μετρό την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 - Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο © EUROKINISSI

Ακινητοποιημένοι οι συρμοί σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 λόγω συμμετοχής στην 24ωρη απεργία, με τα λεωφορεία να κινούνται 09.00-21.00.

Με στάση εργασίας και 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην πανελλαδική κινητοποίηση που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ για την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ). Το ίδιο ισχύει και για τα τρόλεϊ.

Όπως έγινε γνωστό, τα λεωφορεία θα κινούνται 09.00 - 21.00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Οι πολίτες που σκοπεύουν να μετακινηθούν με λεωφορεία, θα πρέπει να υπολογίσουν και τον χρόνο που απαιτείται, προκειμένου τα οχήματα να αποσυρθούν και να βγουν από τα αμαξοστάσια, καθώς και για να φθάσουν στις αφετηρίες των γραμμών.

Απεργία στα ΜΜΜ την Πέμπτη (10/6) - Χειρόφρενο στα τρένα

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Η κινητοποίηση αυτή επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Γιατί απεργούν την Πέμπτη 10 Ιουνίου Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, τρόλεϊ, λεωφορεία, Προαστιακός και τρένα

«Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει, όπως υποστηρίζουν, το αντεργατικό - αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Και προσθέτουν: «Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια:

  • Στην κατάργηση του 8ώρου,
  • Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας,
  • Στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας,
  • Στην αποδυνάμωση της απεργίας,
  • Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,
  • Στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα».

«Είναι ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας» επισημαίνουν τα σωματεία εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) σημειώνει πως «μετά από όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων και όλων των άλλων δεινών, η χώρα χρειάζεται ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ανάπτυξη όμως που θα βελτιώνει και θα καλυτερεύει τη ζωή των εργαζομένων».

Απεργία ΜΜΜ: Από τις 09.00 το πρωί με 21.00 το βράδυ κυκλοφορούν τα λεωφορεία την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021
Απεργία ΜΜΜ: Από τις 09.00 το πρωί με 21.00 το βράδυ κυκλοφορούν τα λεωφορεία την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 © EUROKINISSI

Και εξηγεί: «Το νομοσχέδιο όμως αυτό, όχι μόνο απορυθμίζει την αγορά εργασίας αλλά και επιβάλλει μια μορφή σύγχρονης σκλαβιάς για τους εργαζόμενους. Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας, απέναντι σε μας και στις επόμενες γενιές, να αγωνιστούμε ώστε να μην χαθούν και τα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματά μας που κερδίσαμε με τους αγώνες μας μέχρι σήμερα. Η απεργία αυτή θα είναι η αρχή, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις»

«Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 πμ» καταλήγει στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ