Ελλαδα

Γυμναστήρια: Ανοίγουν τη Δευτέρα 31 Μαΐου - Με τι μέτρα

Τι εισηγούνται οι ειδικοί για μάσκα, self test και όρια ατόμων στις αίθουσες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα κάνει γυμναστική σε γυμναστήριο - Οι ειδικοί εισηγούνται διπλή μάσκα και ένα self test/εβδομάδα για το άνοιγμα των επιχειρήσεων τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021
Κοπέλα κάνει γυμναστική σε γυμναστήριο - Οι ειδικοί εισηγούνται διπλή μάσκα και ένα self test/εβδομάδα για το άνοιγμα των επιχειρήσεων τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 © Pixabay

Τα γυμναστήρια ανοίγουν τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 με self test και διπλή μάσκα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Τις εισηγήσεις τους για τα γυμναστήρια, το πότε και το πώς ανοίγουν, γνωστοποίησαν οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, κατέληξαν στα μέτρα, με τα οποία προτείνουν να ανοίξουν τα γυμναστήρια από τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.

Σημειώνεται ότι από τις 31 Μαΐου 2021 ξεκινά η επιδότηση για τα γυμναστήρια. Το ίδιο ισχύει και για τους παιδότοπους. Πρόκειται για τη Δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδοτόπων», με τα συνολικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση να φθάνουν τα 16 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για «κεφάλαιο επανεκκίνησης», το οποίο θα κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και τα έξοδα της επιχείρησης.

Ο συγκεκριμένος κλάδος είναι ένας από αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία κορωνοϊού, με την πτώση του τζίρου να είναι τεράστια και τους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές γυμναστηρίων σε απόγνωση.

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων εντάσσεται στην άρση του lockdown και τις αλλάγες που αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι, με τις επίσημες αποφάσεις να ανακοινώνονται στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας.

Γυμναστήρια - Άνοιγμα: Me self test και διπλή μάσκα 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα γυμναστήρια είναι:

  • Ένα self test την εβδομάδα για εργαζόμενους και αθλούμενους
  • Διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας, με τη χρήση της να είναι υποχρεωτική.

Παράλληλα, θα ισχύουν οι αποστάσεις και τα μετρά υγιεινής κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ θα επιτρέπεται ένας αθλούμενος/10 τ.μ.. Επίσης, τα παράθυρα στα γυμναστήρια θα παραμένουν ανοιχτά.

Κοπέλα σε γυμναστήριο κάνει προπόνηση - Τα γυμναστήρια ανοίγουν και πάλι από τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 με ένα self test/εβδομάδα για τους αθλούμενους πολίτες
Κοπέλα σε γυμναστήριο κάνει προπόνηση - Τα γυμναστήρια ανοίγουν και πάλι από τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 με ένα self test/εβδομάδα για τους αθλούμενους πολίτες © Pixabay

Τόσο ο κλιματισμός όσο και τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά για τους πολίτες που κάνουν γυμναστική, σύμφωνα με τις εισηγήσεις που έκαναν οι λοιμωξιολόγοι του Υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ