Ελλαδα

Εμβολιασμός υγειονομικών στην Ευρώπη: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Τι θέση έχει η χώρα - Δείτε τη λίστα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικοί στην είσοδο νοσοκομείου - Λίγο πάνω από το 60% ο εμβολιασμός στη συγκεκριμένη κατηγορία στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Υγειονομικοί στην είσοδο νοσοκομείου - Λίγο πάνω από το 60% ο εμβολιασμός στη συγκεκριμένη κατηγορία στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Στην προτελευταία θέση η Ελλάδα στον εμβολιασμό υγειονομικών κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη σε σύνολο 16 χωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕCDC.

Συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις ο εμβολιασμός των υγειονομικών για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, την ώρα που οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο στη χώρα.

Τα νεότερα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) συνεχίζουν να προκαλούν προβληματισμό.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 το 62,7% των υγειονομικών στην Ελλάδα έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση από εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Με βάση το συγκεκριμένο ποσοστό η Ελλάδα είναι προτελευταία στην Ευρώπη, μεταξύ των 16 χωρών που παραθέτουν επίσημα στοιχεία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών. Την Ελλάδα ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία με 20,4%.

Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, το «απόλυτο» στον εμβολιασμό των υγειονομικών (σ.σ. γιατροί, νοσηλευτές κ.α) με μία δόση για τον κορωνοϊό έχει πετύχει η Ουγγαρία, η Ιρλανδία και η Ρουμανία, ενώ εξαιρετική είναι η επίδοση που παρουσιάζει η Ισλανδία (98,9%).

ECDC: Στην προτελευταία θέση η Ελλάδα στο ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών για τον κορωνοϊό
ECDC: Στην προτελευταία θέση η Ελλάδα στο ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών για τον κορωνοϊό
  

Υγειονομικοί - Πόσοι είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα 

Καλύτερη επίδοση για την Ελλάδα όσον αφορά στον εμβολιασμό των υγειονομικών με δύο δόσεις. Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 8η θέση με 54,8%. Πρώτη και σε αυτήν την κατηγορία η Ουγγαρία (100%) και ακολουθούν Ρουμανία (89%) και Τσεχία (72%). 

ellada-emvoliasmos-ygeionomikoi.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ