Ελλαδα

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 40-44

Ξεκίνησαν τα ενημερωτικά SMS

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού © EPA / RITCHIE B. TONGO

Ανοιξε το βράδυ της Μ. Τετάρτης η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμών για τις ηλικίες 40-44 ετών.

Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού για το εμβόλιο κατά της Covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών. Λίγο μετά τις 20.00, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν το σχετικό μήνυμα ώστε να μπουν στον κόμβο του emvolio.gov.gr και να κανονίσουν το ραντεβού τους.

Η πλατφόρμα είχε ανακοινωθεί πως θα ανοίξει την Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο τα πρώτα ενημερωτικά SMS για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση ξεκίνησαν ήδη να αποστέλλονται.

Το SMS που εστάλη σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολισμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

Κικίλιας: Είμαστε περήφανοι για το εγχείρημα της «Ελευθερίας»

«Είμαστε περήφανοι για το εγχείρημα της “Ελευθερίας”, καθώς ξεπεράσαμε τους 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς», είπε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε ότι από την Τετάρτη 5 Μαΐου θα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και θα γίνει κατορθωτό να χορηγούνται 100.000 δόσεις την ημέρα. Τόνισε δε ότι εντός Μαΐου θα εμβολιάζονται όλοι οι ενήλικες άνω των 30 ετών.

Πρόσθεσε ότι 9.142 άνθρωποι της ομάδας 30-39 ετών ήδη έχουν εμβολιαστεί.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «υπάρχει επάρκεια εμβολίων για να μπορούμε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας». «Τα επιστημονικά δεδομένα είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολίων», πρόσθεσε, ότι «μπορούμε να θωρακίσουμε την υγεία μας», κάνοντας ακόμα μια προτροπή προς όλους να κάνουν το εμβόλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ