Ελλαδα

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Πότε ανοίγουν και τις καθημερινές

Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετακίνηση - Πάσχα: Έλεγχος για την αποστολή SMS στο 13033 (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Απελευθερώνονται και τις καθημερινές οι διαδημοτικές μετακινήσεις από τη Μεγάλη Πέμπτη (29/4)
Μετακίνηση - Πάσχα: Έλεγχος για την αποστολή SMS στο 13033 (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Απελευθερώνονται και τις καθημερινές οι διαδημοτικές μετακινήσεις από τη Μεγάλη Πέμπτη (29/4) © EUROKINISSI

Τα νέα μέτρα για τις διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές και το τι ισχύει με τα SMS στο 13033 για τη μετακίνηση, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ανακοινώσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις και το πότε ανοίγουν, καθώς και τι θα γίνει με την αποστολή SMS στο 13033 για τη μετακίνηση, προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας τη Μεγάλη Τετάρτη (28/4).

Ειδικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις στην ίδια Περιφέρεια ανοίγουν τις καθημερινές από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη (28/4).

Αυτό σημαίνει ότι ένας κάτοικος Παλαιού Φαλήρου μπορεί να πηγαίνει με αυτοκίνητο ή με άλλο μέσο στην Κηφισιά χωρίς περιορισμό τις καθημερινές, προκειμένου να κάνει μια βόλτα ή για άθληση. Επίσης, κάτοικος Νέου Κόσμου μπορεί να πάει στην Καλλιθέα σε κεντρικό σούπερ μάρκετ προκειμένου να κάνει τις αγορές του. Ωστόσο, παραμένει σε ισχύ η αποστολή SMS στο 13033 (μέχρι και τις 15 Μαΐου που ανοίγει ο Τουρισμός) για τους 6 βασικούς λόγους, το οποίο οι πολίτες καλούνται να επιδεικνύουν σε περίπτωση ελέγχου. Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις έχουν ανοίξει εδώ και μερικές εβδομάδες τα Σαββατοκύριακα.

Για την εστίαση, που ανοίγει τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. Σε καφέ και εστιατόρια θα λειτουργούν μόνο οι υπαίθριοι χώροι, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από καθήμενους, ενώ δεν θα επιτρέπεται η μουσική. Επίσης, η εστίαση θα κλείνει αυστηρά στις 22.45 το βράδυ. Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας επανέλαβε ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα ξεκινά στις 22.00 και σταματά στις 05.00. Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά μια ώρα αργότερα, στις 23.00 το βράδυ.

(... από 21.20 και μετά)

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

 

Μετακίνηση και SMS στο 13033 - Τι κωδικό στέλνουμε για την εστίαση - Ελεύθερες από τη Μεγάλη Πέμπτη (29/4) οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Καθ' όλη τη διάρκεια του Πάσχα  οι πολίτες, με εξαίρεση το λιανεμπόριο, καλούνται να στέλνουν SMS στο 13033 για τη μετακίνησή τους μεταξύ άλλων σε καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία) και φαρμακεία.

Οι κωδικοί μετακίνησης που αποστέλλονται με SMS στο 13033 είναι οι ακόλουθοι:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος, ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα σε απόσταση 1,5 χλμ. από το σπίτι. Την Κυριακή του Πάσχα οι πολίτες χρησιμοποιούν αυτόν τον κωδικό για τη μετακίνησή τους στο σπίτι όπου βρίσκεται το πασχαλινό τραπέζι. Από τη Δευτέρα του Πάσχα ο συγκεκριμένος κωδικός θα χρησιμοποιείται και στην εστίαση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ