- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελεγκτικό Συνέδριο: «Ναι» στη μίσθωση 300 λεωφορείων στην Αθήνα
Ποια η προϋπολογιζόμενη δαπάνη
Ελεγκτικό Συνέδριο: Μίσθωση 300 αστικών λεωφορείων - Ποια οχήματα αφορά η τριετής μίσθωση.
«Πράσινο φως» δόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη μίσθωση (Leasing) 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε. (πρώην Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε.) για να τεθούν σε κυκλοφορία στην Αθήνα.
Ειδικότερα, η μίσθωση αφορά 90 ντιζελοκίνητα αρθρωτά (με ρυμουλκό) των 18 μέτρων και 210 κανονικά (διαξονικά) λεωφορεία των 12 μέτρων. Η διάρκεια της μίσθωσής τους είναι τριετής και προϋπολογιζόμενης δαπάνης 30.240.000 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α.
Όπως έχει γίνει γνωστό, τα λεωφορεία αυτά προορίζονται να καλύψουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της πρωτεύουσας στην προσπάθεια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να αυξήσει τα δρομολόγια, ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμού των επιβατών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο αρχικά με την υπ΄ αριθμ. 50/2021 Πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου είχε μπλοκάρει τις συμβάσεις για τη μίσθωση των 300 λεωφορείων, κρίνοντας ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης. Ακολούθησαν προσφυγές για πλημμέλειες κ.λπ. στην πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ε.Σ., στο σκέλος των τεχνικών προδιαγραφών.
Στη συνέχεια η έκδοση της υπ΄ αριθμ. 497/2021 αποφάσεως του 7ου Κλιμακίου, που ανέτρεψε την προηγούμενη πράξη, καθώς έκρινε ότι οι προσφυγές ανάκλησης πρέπει να γίνουν δεκτές και να ανακληθεί η προσβαλλόμενη Πράξη, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των τριών σχεδίων σύμβασης για την μίσθωση 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.