Προσφυγικό: Ξεκίνησε η εκκένωση της δημοτικής δομής του Καρά Τεπέ
Αντιδράσεις από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
Προσφυγικό: Ξεκίνησε η εκκένωση της δημοτικής δομής του Καρά Τεπέ στη Λέσβο όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση
Ξεκίνησε όπως φαίνεται η εκκένωση της δημοτικής δομής προσφύγων του Καρά Τεπέ, την οποία είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.
Οι πρώτοι 54 από τους 600 περίπου φιλοξενουμένους στη δημοτική δομή αιτούντων άσυλο του Καρά Τεπέ, μεταφέρθηκαν νωρίς σήμερα Σάββατο 24 Απριλίου το πρωί στον γειτονικό καταυλισμό του ΚΥΤ τον επονομαζόμενο επίσημα και σαν «Μαυροβούνι».
Όπως έγινε γνωστό τοποθετήθηκαν σε διαμερισματοποιημένες κλιματιζόμενες μεγάλες σκηνές (τύπου ραπχολς), σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr.
This morning at 5am, when it was still dark & while it was raining, 50 vulnerable refugees were moved by the Greek police from Kara Tepe 1 to a new tent in the hellish Moria 2.0. 1/3 pic.twitter.com/Ykb5BoJ380
— MSF Sea (@MSF_Sea) April 24, 2021
Ανάλογα θα διαμένουν και άλλοι 350 αιτούντες άσυλο που θα μεταφερθούν κατά ομάδες των 50 – 100 ατόμων τις επόμενες μέρες. Άλλα 200 άτομα θα μεταφερθούν κατά ομάδες στην ενδοχώρα σε δομές και διαμερίσματα.
«Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε την υπόσχεση που έδωσε ο Υπουργός κ. Μηταράκης και μέχρι τα τέλη Απριλίου, να παραδώσουμε τα κλειδιά του Καρά Τεπέ στον Δήμο της Μυτιλήνης για να αξιοποιήσει την περιοχή, όπως επιθυμεί» είχε δηλώσει ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης.
This morning at 5am, when it was still dark & while it was raining, 50 vulnerable refugees were moved by the Greek police from Kara Tepe 1 to a new tent in the hellish Moria 2.0. 1/3 pic.twitter.com/Ykb5BoJ380
— MSF Sea (@MSF_Sea) April 24, 2021
«Αυτό είναι σκληρό και παράλογο! Αντί να μετακινεί τους ανθρώπους στην ασφάλεια, η ΕΕ και η Ελλάδα κάνουν ακριβώς το αντίθετο!» αναφέρουν σε ανάρτησή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.
«Λουκέτο» σε μια ακόμη δομή αξιοπρεπούς φιλοξενίας
«Οι φιλοξενούμενοι στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διαβιούν μέσα σε κοντέινερ. Επίσης υπάρχουν κρεβάτια, θέρμανση, ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, συνθήκες δηλαδή που διασφαλίζουν μία στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση. Παρά τα κατά καιρούς σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν όσοι διέμεναν εκεί τα χρόνια της λειτουργίας της δομής, υπήρξαν μία σειρά από δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης τόσο για ανήλικους, όσο και για τους ενήλικες, όπως επίσης εκπαιδευτικές και διαπολιτισμικές πρωτοβουλίες. Επίσης παιδιά προσφύγων είχαν εγγραφεί στο δημόσιο σχολείο και παρακολουθούσαν τα μαθήματα είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεκπαίδευσης, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του COVID-19, ενώ στο χώρο υπάρχει παιδική χαρά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Refugee Support Aegean (RSA).
«Είναι ακόμα άγνωστο πόσοι από τους αιτούντες άσυλο που θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τη δομή θα μεταφερθούν σε δομές στην ενδοχώρα και πόσοι στο προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, όπου οι άνθρωποι ζουν σε σκηνές, χωρίς κρεβάτια, σε ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής, χωρίς καμία ασφάλεια, ενώ τα παιδιά αποκλείονται από την πρόσβαση σε δημόσιο σχολείο» τονίζει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έκκληση για βοήθεια από τους γονείς του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.