Ελλαδα

Μόσιαλος: Δεν μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο του Πάσχα

«Με 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλίας Μόσιαλος
Ο Ηλίας Μόσιαλος © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Ηλίας Μόσιαλος τάχθηκε κατά του ενδεχόμενου να ανοίξουν οι μετακινήσεις ενόψει των εορτασμών του Πάσχα.

Για τις μετακινήσεις των πολιτών ανά νομό το Πάσχα μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος και τάχθηκε κατά του συγκεκριμένου ενδεχόμενου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως «δεν μπορούμε με περίπου 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ και με την πίεση που υφίσταται αυτή η στιγμή το σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες απελευθερώσεις εκπαιδευτικής και οικονομικής δραστηριότητας, να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με ένα άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα τον Μάιο» και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση να κάνει μια έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε, δεν υπάρχει κάποιος λόγος μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε πως “μια μεγάλη έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη διασπορά του ιού, ο οποίος δεν ειναι σε ύφεση”».

Ωστόσο, το σενάριο για «Πάσχα στο χωριό» ολοένα και απομακρύνεται από την υλοποίησή του, δίνοντας πιθανότατα τη θέση του στο «Πάσχα στην πόλη» με ψήσιμο στα μπαλκόνια -όπως περίπου έγινε και πέρσι- καθώς κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν πως η απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού, ενδέχεται να επιβαρύνει τους κρίσιμους επιδημιολογικούς δείκτες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ