Ελλαδα

Παυλάκης: Δραματική προειδοποίηση και για 100 νεκρούς ημερησίως

«Εβδομάδα παθών διαρκείας μέχρι το Πάσχα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - ΜΕΘ
Κορωνοϊός - ΜΕΘ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ανησυχία και προειδοποιήσεις από τον καθηγητή Γιώργο Παυλάκη για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα κια τη συζήτηση για χαλάρωση lockdown το Πάσχα

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, εκφράζει την ανησυχία του για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, θεωρεί ότι δεν έχουμε δει την κορύφωση, ενώ προειδοποιεί ακόμα και για 100 νεκρούς την ημέρα μέχρι το Πάσχα.

«Θα υπάρχουν μέρες με 100 θανάτους. Κάθε άνοιγμα είναι κίνδυνος να χειροτερέψει η κατάσταση. Το κράτος χρειάζεται να βάλει κανόνες. Το πρώτο μας καθήκον είναι να ρίξουμε τα κρούσματα. Αν γίνει αυτό μπορεί να ελπίζουμε σε ένα καλό Πάσχα και καλό καλοκαίρι, αν όχι ο ιός θα σέρνεται», τόνισε.

Ο κ. Παυλάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», έκανε λόγο για «εβδομάδα παθών διαρκείας μέχρι το Πάσχα», εξηγώντας πως με τόση κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία, περιμένει μεγάλο αριθμό θανάτων το επόμενο διάστημα. «Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα κατακόρυφα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με τη χαλάρωση του lockdown, υπογράμμισε ότι σε κάθε άνοιγμα δραστηριότητας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιβαρυνθεί περισσότερο η κατάσταση. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν θέλει να ξανακλείσουν τα μαγαζιά που άνοιξαν. «Κάτι τέτοιο θα είναι πισωγύρισμα», είπε.

Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων εμπορικά κέντρα, ψώνια χωρίς ραντεβού

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν από την ερχόμενη Δευτέρα νέα μικρά «βήματα» χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων τίθεται επί τάπητος στη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με το λιανεμπόριο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι από τη Δευτέρα εντάσσονται στο πλαίσιο των υποχρεωτικών self-tests και οι εργαζόμενοι στον εν λόγω κλάδο, γεγονός που συνιστά σημαντικό «εργαλείο» στην επιδημιολογική επιτήρηση, όπως αποδείχθηκε και στην επανεκκίνηση των σχολείων. 

Αντίθετα, όπως διαμηνυόταν χθες από το Μαξίμου, δεν αναμένεται να τεθεί ακόμη το ζήτημα «Πάσχα στο χωριό», το οποίο μετατίθεται – τουλάχιστον – για την επόμενη Παρασκευή. Άλλωστε, για το εν λόγω θέμα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες διαφορετικές απόψεις μεταξύ των επιστημόνων.

Όσον αφορά τα καταστήματα, η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης αφορά άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων, πλήρη λειτουργία των κέντρων αισθητικής και κατάργηση του click inside.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ