Ελλαδα

Εξαδάκτυλος: Θα έχουμε διασπορά του κορωνοϊού το Πάσχα

Τι είπε για την ινδική μετάλλαξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλατεία Μοναστηράκι
Πλατεία Μοναστηράκι © EUROKINISSI

Για διασπορά του κορωνοϊού τις ημέρες του Πάσχα μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Διασπορά του ιού θα γίνει το Πάσχα όπως προέβλεψε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε δηλώσεις που πραγματοποίησε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος πόση θα είναι αυτή η διασπορά, σημείωσε πως τόσο αυτό αλλά και το πώς θα αποτυπωθεί εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθεί ο καθένας από εμάς και πόση είναι η καθοδική πορεία που υπάρχει αυτή την στιγμή.

«Ελπίζω να μην έχουμε αναστροφή της πορείας» είπε και έκανε έκκληση στους πολίτες να κάνουν self test πριν μεταβούν σε κάποιο πασχαλινό τραπέζι.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ινδική μετάλλαξη – υπενθυμίζεται πως χθες εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα αυτού του στελέχους στη χώρα μας – σημειώνοντας πως δεν γνωρίζουμε τόσο για αυτή, όσο για τις προηγούμενες.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η μεταδοτικότητα της δεν φαίνεται τόσο δυνατή.
«Δύσκολα να εκτοπίσει τη βρετανική στη χώρα μας και αν έχει αυστηρή επιτήρηση μπορεί να έχει την τύχη της νοτιοαφρικανικής που ουδέποτε έφτασε να αποτελεί πρόβλημα στην Ελλάδα».

Ο κ. Εξαδάκτυλος προειδοποίησε πως έχουμε δρόμο μπροστά μας και ζήτησε να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να φτάσει η ανοσία στο 70%. Παράλληλα, δήλωσε πως το πότε αυτό θα επιτευχθεί εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε διαθέσιμα και πόσο θα επεκτείνεται το εμβολιαστικό σύστημα.

Αναφορικά με την άρση της απαγόρευσης για επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό μέχρι τις 10 Μαϊού, σημείωσε πως δεν ελήφθη υπόψιν πως ορισμένοι εξυπηρετούνται σε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και ανέφερε ως παραδείγματα ασθενείς που κατοικούν στην επαρχία και έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ