Ελλαδα

Γώγος: Πότε θα γίνει η συζήτηση για τις μετακινήσεις το Πάσχα

Εκτίμηση του καθηγητή για αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία σε 15 ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διόδια
Διόδια © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Χαράλαμπος Γώγος: Σε ποιες περιοχές παρατηρείται σταθεροποίηση των κρουσμάτων και σε ποιες τάση ανόδου. - Τι δήλωσε ο καθηγητής για τις μετακινήσεις το Πάσχα.

Εβδομαδιαία σταθεροποίηση κρουσμάτων παρατηρούν οι ειδικοί το τελευταίο διάστημα, με τον καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, να εκτιμά ότι η Αττική φαίνεται να σταθεροποιείται, ενώ στη Δυτική Μακεδονία υπάρχει αυξητική τάση.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος είπε ότι η θετικότητα φαίνεται να έχει πέσει, ενώ εκτίμησε πως μετά από 15 ημέρες θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία και ότι τώρα το RT είναι γύρω στο 1 και σε μερικές περιοχές έχει πέσει κάτω από το 1. 

Σχετικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα ο κ. Γώγος είπε: «Θέλουμε Πάσχα στο χωριό, αλλά θα το συζητήσουμε την επόμενη βδομάδα. Πάνω απ' όλα είναι οι ασφαλείς μετακινήσεις και το να μην αυξηθούν τα κρούσματα σε περιοχές που έχουν χαμηλά κρούσματα τώρα». Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που υπάρχει για το καλοκαίρι και τον Τουρισμό και φάνηκε επιφυλακτικός για το ζήτημα της απελευθέρωσης των μετακινήσεων, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων σε αρκετές περιοχές. 

Ο Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ έκανε λόγο για σταδιακή απελευθέρωση και πως το θέμα δεν είναι μόνο μέσα στα μαγαζιά, αλλά και γύρω από αυτά. «Έχουμε καλύτερα όπλα πλέον απ' ότι είχαμε πέρυσι τέτοια εποχή», είπε σχετικά με τα self test

Tέλος, ο κ. Γώγος ρωτήθηκε και για τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson. «Δεν είναι ανησυχητικά τα δεδομένα για AstraZeneca – Johnson & Johnson. Πρέπει να φύγει το πέπλο ανησυχίας και να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί». Ακόμη σημείωσε πως όσοι εμβολιαστούν πιθανότατα να χρειαστούν νέα δόση εμβολίου μετά από 9 μήνες 
«Όσο αφορά την 2η φάση του εμβολιασμού αυτό που ξέρουμε είναι ότι στους 6 μήνες έχουμε ικανοποιητικά αντισώματα σε μεγάλο ποσοστό κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί μια μονή δόση εμβολίου μετά από 9 – 12 μήνες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ