- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτσας: «Πρόθεσή μας να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα»
«Κοντά στη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις»
Τι δήλωσε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για το Πάσχα σχετικά με την πανδημία
Μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, σύμφωνα με όσα είπε, σήμερα, ο Στέλιος Πέτσας.
Μιλώντας στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις αναφορικά με το τι θα ισχύσει τις ημέρες του Πάσχα, θα ληφθούν κοντά στη Μεγάλη Εβδομάδα και πρόσθεσε: «Πάντως 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες. Επομένως τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όπως και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα τονίζοντας, όμως ότι όλα εξετάζονται. «Οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν το Πάσχα με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης» είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι «οι βαλβίδες αποσυμπίεσης περιλαμβάνουν σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων και όχι απότομο. Η κυβέρνηση προχώρησε σε τέτοιου είδους ανοίγματα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών».
Αναφορικά με το εκλογικό νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι θ κατατεθεί στη Βουλή εντός του μήνα κάνοντας λόγο για μια σοβαρή αλλαγή. «Είναι σοβαρή αλλαγή. Επαναφέρουμε την διακυβερνησιμότητα των δήμων, που είχε τρωθεί πολύ από το νόμο Σκουρλέτη, ο οποίος οδηγούσε σε αδυναμία του εκλεγμένο δήμαρχο και του δημοτικού συμβουλίου να υλοποιήσει το πρόγραμμα με το οποίο είχε εκλεγεί» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σχολίασε την χθεσινή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, λέγοντας: «Πολύ σημαντικός πυλώνας της δημοκρατίας η ελευθερία του Τύπου. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις πρέπει να είναι ομόθυμη η καταδίκη. Και φυσικά να βρεθεί ο δράστης. Στο πολιτικό παιχνίδι, πολλές φορές στοχοποιούνται τα μέσα ενημέρωσης. Θα έπρεπε να μείνουν έξω από αυτό και να αφήσουμε τους δημοσιογράφους απερίσπαστους να κάνουν τη δουλειά τους».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
H εταιρεία έχει μεριμνήσει για νέο αεροσκάφος προκείμενου οι επιβάτες να μεταβούν στον προορισμό τους
Πού θα είναι έντονο το φαινόμενο
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη της πυρόσβεσης
Δηλώθηκε από το πλήρωμα ότι έχει ξεσπάσει φωτιά
Πειθαρχική διαδικασία από τη ΣΤΑΣΥ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για την επικαιροποιημένη μελέτη του έργου
Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Στο σημείο έχουν σπεύσει 25 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα
Το χρονικό της υπόθεσης
Εντοπίστηκε την ώρα που γερανός έβγαζε μεταλλικές βάρκες από τη λίμνη
Διακόπηκε η κυκλοφορία
Υποστηρίζοντας ότι η εκδίκαση επηρεάζει την υπόθεση της σύμβασης 717
Χάρης Δούκας: «Ενισχύουμε τον στόλο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για ταχύτερες παρεμβάσεις στις γειτονιές»
Ένα σημαντικό μνημείο της Καθολικής παρουσίας στο Αιγαίο
Μία επίσκεψη ταχυδρόμου την εβδομάδα για ολόκληρη περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.