- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία έχουν τους περισσότερους διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα.
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τις ΜΕΘ και τους διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό, ο αριθμός των οποίων αποτελεί πλέον νέο αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα.
Στις 3 Δεκεμβρίου 2020 ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 622 διασωληνωμένους. Ήταν ο υψηλότερος αριθμός στις ΜΕΘ καθ' όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Το ρεκόρ αυτό αποτελεί πλέον παρελθόν.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ έφθασαν τους 630. Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 3.465 το τελευταίο 24ωρο -επίσης νέο αρνητικό ρεκόρ σε επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid-19. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη. Ειδικότερα, από τους 630 διασωληνωμένους οι 16 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18 - 39 ετών, οι 219 είναι ηλικίας 40 - 64 ετών και οι 395 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω.
To 81,9% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από την αρχή της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.516 ασθενείς.
Ασφυκτική η κατάσταση στην Αττική - Όλο και περισσότεροι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ - Γέμισε το νοσοκομείο στη Λαμία
Η πίεση στα νοσοκομεία στην Αττική είναι ασφυκτική, με τις νέες εισαγωγές σε απλές κλίνες να μη σταματούν, καθώς η διασπορά κορωνοϊού παραμένει μεγάλη. Όπως έγινε γνωστό, το νοσοκομείο στη Λαμία γέμισε, με ασθενείς να μεταφέρονται σε Βόλο και Λάρισα.
Σημειώνεται ότι μια ημέρα νωρίτερα, οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ ξεπέρασαν τους 600, καθώς έγιναν 41 διασωληνώσεις μέσα σε ένα 24ωρο.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -8.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του 7ημέρου είναι 449 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Μποτιλιάρισμα στο σημείο
Η Καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στέκεται δίπλα της
Εκατοντάδες κλήσεις στην Άμεση Δράση για παροχή βοήθειας
Πολύ δύσκολη κατάσταση σε πολλούς δρόμους της περιοχής
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 07:15 στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εσπερίδων στον Εύοσμο
Τι ανέφερε ο κτηνοτρόφος
Στην Αττική έπεσαν 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα
Λάσπες, πέτρες και αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.