Ελλαδα

Υπόθεση Λιγνάδη: Τι υποστηρίζει ο τρίτος μηνυτής του σκηνοθέτη

Καταγγέλλει βιασμό - Η αντίδραση τού Αλέξη Κούγια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στην ανακρίτρια
Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στην ανακρίτρια © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Τι υποστηρίζει ο τρίτος μηνυτής περί βιασμού του από τον σκηνοθέτη το 2018.

Νέα μήνυση κατέθεσε την Πέμπτη άνδρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι βιάστηκε το 2018 από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ο μηνυτής περιγράφει τη γνωριμία, αλλά και όσα ακολούθησαν μετά τη σεξουαλική κακοποίηση, που υποστηρίζει ότι δέχθηκε από τον σκηνοθέτη.

Στη μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αναμένεται να συσχετισθεί με τη δικογραφία που ήδη χειρίζεται η 19η ανακρίτρια, ο μηνυτής -ο οποίος δεν έχει σχέση με το χώρο της υποκριτικής- υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2018 κι αφού προηγουμένως ο σκηνοθέτης τού προσέφερε αλκοόλ και ναρκωτικά με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, κατά τη δεύτερη συνάντησή τους. 

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του και αντιλήφθηκε ότι έχει βιαστεί, είχε έντονο επεισόδιο με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος και τον απείλησε ότι αν τολμήσει να φωνάξει την Αστυνομία, τότε εκείνος θα ισχυριστεί ότι αποπειράθηκε να τον ληστέψει και θα τον κλείσει φυλακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη μήνυση που έχουν βρει το «φως» της δημοσιότητας, ο Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να γίνει ελκυστικός εκθείαζε τον εαυτό του, το ταλέντο του, τις θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες είχε συμμετάσχει, ενώ επικαλείτο το ισχυρό και μεγάλο δίκτυο γνωριμιών του στο χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού.

 

Υπόθεση Λιγνάδη - Κούγιας: Μήνυση σε κάθε ψευδομηνυτή

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, ο συνήγορος υπεράσπισης του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας, τοποθετήθηκε για τη νέα μήνυση σε βάρος του πελάτη του.

Όπως έγραψε ο κ. Κούγιας, «βρίσκομαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κερκύρας και ενημερώθηκα με μηνύματα από δημοσιογράφους ότι εις βάρος του εντολέα μου κου Δημήτρη Λιγνάδη υπεβλήθη μήνυση από άγνωστο μέχρι τώρα φερόμενο ως βιασθέντα το έτος 2018. Είναι αδύνατον να σχολιάσω την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, αλλά αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία. Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των 2 προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις 2 προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια».

Συνεχίζει αναφέροντας πως «ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις. Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη», τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους δημοσιογράφους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης», κατέληξε.

Υπόθεση Λιγνάδη: Τα αποτελέσματα της έρευνας στο σπίτι του

Το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η έρευνα στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στη μοτοσικλέτα του Δημήτρη Λιγνάδη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η έρευνα διήρκεσε δύο ώρες, με τους αστυνομικούς να επικεντρώνονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του, ενώ, πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από σημεία του σπιτιού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας των αστυνομικών, αφού προηγουμένως γίνει εκτενής έλεγχος των ψηφιακών αρχείων του και του περιεχομένου του κινητού του τηλεφώνου, θα παραδοθούν με μορφή πορίσματος – πραγματογνωμοσύνης στην 19η ανακρίτρια. Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, αντέδρασε στην έρευνα, καθώς όπως είπε, έλαβε τέσσερις κλήσεις στις οποίες του ζητούσαν να είναι παρών στο σπίτι, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ