Ελλαδα

Υπόθεση Λιγνάδη: Αίτημα κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης με 24χρονο

Αίτημα κατάσχεσης των ψηφιακών δεδομένων του Δημήτρη Λιγνάδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στην ανακρίτρια
Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στην ανακρίτρια © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτημα κατ΄ αντιπαράσταση εξέτασης με τον 24χρονο που τον καταγγέλλει για βιασμό.

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση με το πρόσωπο που έχει μηνύσει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου τον Αύγουστο του 2015, αλλά και αυτοψία στον συγκεκριμένο χώρο, ζητά ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης, με αίτημα που κατάθεσε σήμερα στην ανακρίτρια ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ποινικολόγου, ο Δημήτρης Λιγνάδης «αμφισβητεί την αλήθεια όλων των καταγγελιών εις βάρος του και έχει προσκομίσει ακλόνητα έγγραφα στοιχεία, αλλά και ζήτησε να εξεταστούν ιδιαίτερα αξιόπιστοι μάρτυρες, οι οποίοι εξετάστηκαν από την κα Ανακρίτρια. Τα παραπάνω αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν Εισαγγελείς και Δικαστές, «κατεδαφίζουν» στην κυριολεξία την κατηγορία. Ωστόσο, όπως τονίζει, προς μεγαλύτερη υποστήριξη της αθωότητας του κατηγορουμένου, συνεργάτες του γραφείου μας σήμερα κατέθεσαν στην κα Ανακριτή, αναφορικά με την πράξη που φέρεται ότι διέπραξε ο εντολέας μας στις 8.8.2015, αίτημα:

1. περί αυτοψίας του χώρου και 2. κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του εντολέα μας με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ο οποίος μέχρι σήμερα ούτε αποκάλυψε, ούτε ερωτήθηκε έστω να περιγράψει ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο δήθεν ο εντολέας μας τον βίασε με πρωκτολειχία (αυτή είναι η περιγραφή του δήθεν βιασμού του) και σε ποια σουίτα αυτού του αγνώστου μέχρι τώρα ξενοδοχείου έγινε αυτή η πράξη». 

Σύμφωνα την ανακοίνωση, ήδη έχει γίνει έρευνα σε όλα τα ξενοδοχεία της Επιδαύρου, που δείχνει ότι «ο κ. Λιγνάδης δεν διέμεινε σε οποιοδήποτε εξ αυτών στις 8.8.2015. Εφόσον ο φερόμενος ως βιασθείς έστω και καθυστερημένα υποδείξει ποιο ξενοδοχείο ήταν αυτό, στο οποίο συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις, αυτονόητο είναι ότι θα ζητήσουμε να εξετασθούν ως μάρτυρες οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, μια προανακριτική και ανακριτική πράξη που θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί, αλλά και να ζητηθούν από την αστυνομία οι καταστάσεις όλων των προσώπων που διανυκτέρευσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής που τυχόν θα υποδειχθεί». 

 

Υπόθεση Λιγνάδη: Αίτημα κατάσχεσης των ψηφιακών του δεδομένων 

Ο Γιάννης Βλάχος, συνήγορος του 24χρονου που μήνυσε τον Δημήτρη Λιγνάδη, κατέθεσε σήμερα στην ανακρίτρια κατάλογο μαρτύρων, αλλά και αίτημα κατάσχεσης των ψηφιακών δεδομένων του σκηνοθέτη. 

«Στο πλαίσιο της υποχρέωσης να στηρίξουμε την κατηγορία, εισέφερα σήμερα στοιχεία στην ανακριτική διαδικασία. Έναν κατάλογο μαρτύρων, οι οποίοι θα έρθουν να καταθέσουν κρίσιμα περιστατικά, καθώς και ένα αίτημα για κατάσχεση των ψηφιακών δεδομένων του κατηγορούμενου, προκειμένου να διερευνηθούν από τα αρμόδια εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ, ως προς το περιεχόμενο τους ή ως προς τυχόν παρεμβάσεις που έχουν γίνει», δήλωσε ο κ. Βλάχος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ