Ελλαδα

Υπόθεση Λιγνάδη: Καταγγελία Κούγια κατά της Ανακρίτριας

Θα ελεγχθεί ισχυρισμός μηνυτή προκειμένου να κριθεί αν τίθεται ζήτημα έρευνας για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στην ανακρίτρια
Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στην ανακρίτρια © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο έρευνας για πορνογραφία ανηλίκων - Καταγγελία Κούγια κατά της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, τόσο ως προς το σκέλος της δικογραφίας που χειρίζεται η 19η Τακτική Ανακρίτρια για δύο πράξεις βιασμού, όσο και ως προς εκείνο που αφορά την έρευνα που διενεργείται μετά την τρίτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη. Οι αρχές αξιολογούν το υλικό που έχει συλλεχθεί από τους χώρους του σκηνοθέτη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το τρίτο άτομο που μήνυσε τον Δημήτρη Λιγνάδη, υποστηρίζοντας ότι βιάστηκε το 2018, κατέθεσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου με εντολή εισαγγελέα ερευνάται η καταγγελία του. Ο μηνυτής φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς πως ο καλλιτέχνης τού είχε δείξει σε υπολογιστή πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά. Ο ισχυρισμός του μηνυτή θα ελεγχθεί από τον εισαγγελέα προκειμένου να κριθεί αν τίθεται ζήτημα έρευνας σε βάρος του προσωρινά κρατούμενου και για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Ήδη ο Γιάννης Βλάχος, συνήγορος ενός εκ μηνυτών, έχει καταθέσει αίτημα στην ανακρίτρια, ζητώντας την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κατηγορουμένου, ώστε να ελεγχθεί η ψηφιακή παρουσία του Δημήτρη Λιγνάδη και οι κινήσεις του εντός πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Καταγγελία Κούγια κατά της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας

Την Τετάρτη (10/3) ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, πρόκειται να καταθέσει στην Αρεοπαγίτη Επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών αναφορά- καταγγελία κατά της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του θα θέσει «αδιάσειστα στοιχεία» από τα οποία «αποδεικνύεται χωρίς κανένα ενδοιασμό η παράνομη συνεργασία της ως άνω Ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές, αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του».

Ο Αλέξης Κούγιας καταγγέλλει τη δικαστική λειτουργό ότι «διεξάγει έρευνες χωρίς την παρουσία Εισαγγελέως και χωρίς να έχει καλέσει τον κατηγορούμενο ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, όπως έκανε χτες, με μόνη την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι μετέφεραν χάρτινες κούτες, χωρίς κανέναν έλεγχο από την αποθήκη του διαμερίσματος του κυρίου Λιγνάδη στην ταράτσα, γεγονός το οποίο μας μετέφερε ο αδελφός του κυρίου Λιγνάδη, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα στην οικία του εντολέα μας, δημοσιοποιεί δικόγραφα επιλεκτικά από τη δικογραφία μέσω ενός δημοσιογράφου και συγκεκριμένων σκανδαλοθηρικών εφημερίδων, αγνοεί και δεν διερευνά τους υπερασπιστικούς μας ισχυρισμούς και, το κυριότερο, αγνοεί παντελώς τα αιτήματα του κυρίου Λιγνάδη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ