Σήμερα η έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων
Εισήγηση για νέα μέτρα και καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου 2020
Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα - Τι θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση - Σχέδιο για ενίσχυση του ΕΣΥ.
Στις 11.00 σήμερα (3/3) το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.
Η συνεδρίαση θα γίνει με διευρυμένη συμμετοχή, πιθανόν και με την παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης θα εξειδικευτούν τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν, πόσο θα διαρκέσουν και το πόσο αυστηρά θα είναι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΤΗΕΝS VOICE, τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία, παρά το lockdown, προκαλούν μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό στους ειδικούς, οι οποίοι μετέφεραν μία ημέρα νωρίτερα τη συνεδρίασή τους. Τα 2.353 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο οδηγούν τους λοιμωξιολόγους να προτείνουν νέα αυστηρότερα μέτρα. Μεταξύ άλλων εξετάζεται αυστηρό και καθολικό lockdown, τύπου Μαρτίου 2020, με σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.
Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να προχωρήσει σε εισήγηση προς την κυβέρνηση, προκειμένου να ληφθούν νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Ανακοινώνεται το σχέδιο για την ενίσχυση των ΜΕΘ
Στις 18:00 το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, όπου υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ, αλλά και όπου εντοπίζονται καθημερινά τα περίπου μισά νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός» και «Σισμανόγλειο» δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, ενώ στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Θριάσιο», «Ασκληπιείο», «Ελπίς», ΚΑΤ, «Αγία Όλγα», «Ερυθρός Σταυρός», «Γ. Γεννηματάς» και ΝΙΜΤΣ υπάρχουν λιγοστές ελεύθερες κλίνες. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη εντατικής 1ης κλινικής «Σωτηρία», Αντωνία Κουτσούκου, η κατάσταση μάλλον εξελίσσεται χειρότερα από την έξαρση του Νοεμβρίου, καθώς οι ασθενείς στα νοσοκομεία είναι ηλικίας μεταξύ 40 και 65 ετών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.