Ελλαδα

Μαυρογένης: Το πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» αποτελεί ύβρη

«Η αντίδραση εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης κατά του Μητσοτάκη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πανό «γεννήθηκα 17 Νοέμβρη»
Το πανό «γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Το πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» αποτελεί ύβρη, αναφέρει ο Διονύσης Μαυρογένης.

«Το πανό “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη” είναι ένα αισχρό πράγμα. Αποτελεί ύβρη», τονίζει στο protothema.gr ο Διονύσης Μαυρογένης, σχολιάζοντας το πανό που κρατούσαν διαδηλωτές στη χθεσινή πορεία υπερ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο κ. Μαυρογένης, μία από τις εμβληματικότερες μορφές της αντίστασης κατά της χούντας και ένα από τα πρόσωπα που είχε ηγετικό ρόλο στη Συντονιστική Επιτροπή της κατάληψης του Πολυτεχνείου, σχολιάζει την απεργία πείνας του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη.

«Φτιάχνουμε οπαδούς της τρομοκρατίας. Το τελευταίο διάστημα έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα για να γίνονται πορείες για τον Κουφοντίνα. Μου κάνει εντύπωση που προέκυψε τώρα αυτή η ιστορία», τονίζει. «Να σας θυμίσω ότι το βιβλίο του που είχε κυκλοφορήσει με τίτλο "Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη" είναι μία σχιζοφρένεια και δεν διαβάζεται», συνεχίζει ο κ. Μαυρογένης.

«Φτιάχνει κόμμα η τρομοκρατία; Που ήταν όλοι αυτοί που συγκρότησαν τη 17Ν τον καιρό της δικτατορία; Η 17Ν ήταν μία απάτη. Καπηλεύτηκαν την πραγματική 17 Νοέμβρη».

«Η αντίδραση εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης κατά του Μητσοτάκη»

«Η αντίδραση που υπάρχει αυτή τη στιγμή από το χώρο της αριστεράς εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης κατά του Μητσοτάκη. Θέλουν να λένε ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει νεκρός πείνας μετά τον Μπόμπι Σάντς (σ.σ εννοεί τον μαχητή του IRA που πέθανε το 1981. Το αίτημα του ήταν να αναγνωριστεί ο ίδιος και όσοι κρατούμενοι προέρχονταν απ’ τον ΙRΑ, ως πολιτικοί κρατούμενοι και όχι ως εγκληματίες του ποινικού δικαίου)», επισημαίνει το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου.

«Είναι  αναφαίρετο δικαίωμα του Κουφοντίνα να κάνει απεργία πείνας και είναι προφανές ότι δεν είμαστε υπερ του να πεθαίνουν άνθρωποι από αυτό. Ο Κουφοντίνας αυτή τη στιγμή κάνει ό,τι έκανε και με το βιβλίο του. Θέλει να τραβήξει επάνω του την προσοχή», σημειώνει ο κ. Μαυρογένης.

«Θα το ξαναπώ για δεύτερη φορά. Τι πάει να πει "γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη; Πού ήταν τότε ο Κουφοντίνας;», προσθέτει.

«Η αριστερά χρειάζεται να έχει μια σοβαρότερη στάση σε αυτό το θέμα»

«Η αριστερά χρειάζεται να έχει μια σοβαρότερη στάση σε αυτό το θέμα. Δεν είναι αριστερά να κάνουμε διαδήλωση για τα δικαιώματα του Κουφοντίνα», συμπληρώνει. «Ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια. Αυτή τη στιγμή έχει κάνει ιδεολογικό κόμμα». Καταλήγει δε λέγοντας πως «αυτό το πράγμα που γίνεται σήμερα είναι σαν να βλέπαμε το 2002 να γίνονται διαδηλώσεις επειδή έπιασαν τη 17 Νοέμβρη. Έχουμε κάνει τον Ξηρό και τον Κουφοντίνα ήρωες. Ο Κουφοντίνας από το μηδέν του ξεχασμένου έγινε ήρωας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ