Ελλαδα

Αρσάκειο: Ανακοίνωση Μπαμπινιώτη μετά την επιστολή αποφοίτων

Να κληθούν και οι 285 απόφοιτοι του Αρσακείου αναμένεται να ζητήσει ο Γιώργος Μπαμπινιώτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Μπαμπινιώτης
Γιώργος Μπαμπινιώτης © EUROKINNISSI/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ανακοίνωση Μπαμπινιώτη μετά την επιστολή των απόφοιτων του Αρσακείου: «Συγκαλώ ΔΣ και πάω στην Εισαγγελία».

Αμέσως μετά την επιστολή των αποφοίτων του Αρσακείου στην οποία έκαναν λόγο για λεκτικές, ψυχολογικές και σεξουαλικές προσβολές καθηγητών προς μαθητές, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ως πρόεδρος του ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας εξέδωσε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι αύριο, 27 Φεβρουαρίου, θα συγκληθεί το ΔΣ και στη συνέχεια θα υποβάλλει αίτημα στην Εισαγγελία ούτως ώστε να κληθούν να καταθέσουν και οι 285 απόφοιτοι που υπογράφουν την επιστολή.

«Η εισήγησή μου στο ΔΣ θα ειναι σαφής και κατηγορηματική: Θα υποβάλλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες [...] και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν σε βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους», σημειώνει ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. 

«Η Φιλεκπαιδευτικη Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό, τι της ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Εισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών», προσθέτει. 

Στη δική τους επιστολή, μαθητές που αποφοίτησαν από το 1994 έως το 2018 εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς «όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές, οι οποίες τελούν σε γνώση μας,  έχει πέσει στην αντίληψή μας ή έχουμε πληροφορηθεί κάτι από όλα αυτά, ενίοτε δε και όλα». Κάνουν λόγο για «μια διαχρονική νοοτροπία κάποιων και παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις πρακτικές ενός προστατευμένου σχολικού περιβάλλοντος».

«Μας εξοργίζουν οι ισχυρισμοί ότι δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω αντιληπτό από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.[...] Αν όμως πράγματι οι υπεύθυνοι δεν γνώριζαν τίποτα, θα έπρεπε τουλάχιστον να αναλάβουν την ευθύνη για το ότι δεν φρόντισαν να υπάρχει στη διάθεση των μαθητών και των μαθητριών ο τρόπος για να καταγγελθούν τέτοια περιστατικά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Μπαμπινιώτη

Περιήλθε εις γνώση μου ανακοίνωση αποφοίτων των Αρσακείων, η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο «in.gr».

Έχω ήδη συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για αύριο, Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021.

Η εισήγησή μου στο ΔΣ θα ειναι σαφής και κατηγορηματική: Θα υποβάλλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας «in.gr» και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν σε βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

Η Φιλεκπαιδευτικη Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό, τι της ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Εισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει -αυτονοήτως- ό, τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες της είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό.

Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης
Πρόεδρος του ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ