Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) - Τι έχει συμβεί
Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από ομάδα 15-20 ατόμων που δεν ακολούθησαν την πορεία των φοιτητικών παρατάξεων αλλά παρέμειναν μέσα στο κτίριο.
Ομάδα μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ, ανάμεσά τους ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος, επιχείρησε να συνομιλήσει με άτομα που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη, ζητώντας τους διαβεβαιώσεις πως όσοι βρίσκονται μέσα είναι φοιτητές του ΑΠΘ και προτρέποντάς τους να μην προβούν σε καταστροφές εντός του κτιρίου, που, εφόσον συνέβαιναν, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν «για τη δικαιολόγηση της αστυνομικής επέμβασης», την οποία οι ίδιοι απορρίπτουν.
Ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση συνιστά «μία κλιμάκωση, για την οποία ευθύνεται σαφώς η κυβέρνηση» και ότι «δεν έπρεπε να έλθει η αστυνομία». Σημείωσε δε ότι καταλήψεις γίνονται από το '74 και μετά και ότι, αντί της ενημέρωσης των εισαγγελικών αρχών, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ θα μπορούσαν να έλθουν στον χώρο της κατάληψης μαζί με συναδέλφους τους καθηγητές, με τους οποίους τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων διατηρούν μία επικοινωνία σε πολιτισμένο επίπεδο, και να διαπραγματευτούν μαζί τους για την εκτόνωση της κατάστασης. «Η κλιμάκωση δεν θα λύσει το ζήτημα», τόνισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Μποτιλιάρισμα στο σημείο
Η Καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στέκεται δίπλα της
Εκατοντάδες κλήσεις στην Άμεση Δράση για παροχή βοήθειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.