Ελλαδα

Θεμιστοκλέους:Η Ελλάδα 4η στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών της ΕΕ

Οι νέες δόσεις εμβολίων που έφτασαν στη χώρα μας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους
O Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μάριος Θεμιστοκλέους: Η Ελλάδα στην τέταρτη θέση σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. στον ημερήσιο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στον αριθμό των ημερήσιων εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τις 720.000 εμβολιασμούς και σήμερα έχουν διενεργηθεί 30.000 εμβολιασμοί. Μέχρι στιγμής, είπε, έχουν κλειστεί 1.420.000 ραντεβού για εμβολιασμό. Για τον επόμενο μήνα, τον Μάρτιο, τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί είναι 720.000, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς.

Την ίδια ώρα, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, σημειώνοντας ότι σήμερα Δευτέρα (22/2) η χώρα μας παρέλαβε από την εταιρία Pfizer 112.000 δόσεις. Eπιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα παραλάβαμε 24.000 δόσεις από την Moderna και 90.000 δόσεις από την Astrazeneca.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εκτίμησε ακόμη ότι θα φτάσουμε σε ένα πολύ καλό ποσοστό ανοσίας έως το Πάσχα λόγω των εμβολιασμών.

Θεοδωρίδου: Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί

Το κύριο ερώτημα, σύμφωνα με τη κα Θεοδωρίδου, είναι «τι θα γίνει στο μέλλον, ποιο είναι το μέλλον».

Όπως είπε, 100 ειδικοί κατέθεσαν τις απόψεις τους, επισημαίνοντας ότι η εκρίζωση του κορωνοϊού είναι ανέφικτη, όπως έγινε π.χ με τον ιό της ευλογιάς. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, «μπορεί να παραμείνει μαζί μας και να συμβιώσει ειρηνικά, χωρίς να μας ταλαιπωρεί και να μας απειλεί». Αυτό μπορεί να γίνει από τον εμβολιασμό και τη φυσική νόσηση. «Να γίνει ενδημικός αλλά αβλαβής για την Οικουμένη» κατέληξε. Οι απόψεις αυτές δημοσιεύτηκαν σε κείμενο στο περιοδικό «Nature».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ