Ελλαδα

Αττική: Αυξημένη κίνηση των οχημάτων τον Ιανουάριο παρά τα μέτρα

Παρά τα ισχύοντα μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίνηση Αθήνα
Κίνηση Αθήνα © EUROKINISSI

Ένα κυκλοφοριακό παράδοξο παρατηρήθηκε στην Αττική τον Ιανουάριο με την κίνηση να είναι αυξημένη σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Εξαιρετικά αυξημένη ήταν η κίνηση που παρατηρήθηκε στους δρόμους της Αττικής την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή.

Αναλυτικά, παρατηρήθηκε αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 0,5% μεταξύ της τέταρτης εβδομάδας του μήνα σε σχέση με το ίδιο διάστημα του περσινού έτους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία τα οποία συνέλεξαν οι συγκοινωνιολόγοι του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής από 1000 σημεία μέτρησης, η κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, ήταν στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, που δεν εφαρμόζονταν μέτρα περιορισμού για την πανδημία.

Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου όταν και άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα διαπιστώθηκε μικρή αύξηση της τάξης του 0,3%, με εξαίρεση οδικές αρτηρίες με μόνιμο κυκλοφοριακό φόρτο όπως ο Κηφισός, η λεωφόρος Ποσειδώνος και η Μεσογείων. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ