Ελλαδα

Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος - Απογειώθηκε από την Κοζάνη

Σε ποια περιοχή χάθηκε το στίγμα του αεροπλάνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cockpit αεροσκάφους (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Cockpit αεροσκάφους (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

Συναγερμός έχει σημάνει για εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο εξαφανίστηκε κοντά στα Ιωάννινα έχοντας απογειωθεί νωρίτερα από την Κοζάνη.

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές, καθώς έχει εξαφανιστεί ένα πολιτικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση πιλότων, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε τελικά.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, τύπου DV-20, είναι διθέσιο και αγνοείται η τύχη του μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο στη Βόρεια Ελλάδα. Το πολιτικό αεροσκάφος απογειώθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία με τον πιλότο, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός.

Το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος ανήκει σε ιδιωτική σχολή. Το στίγμα χάθηκε μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων. Τελευταίο σήμα που εξέπεμψε ήταν κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων. Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο epiruspost.gr, το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12.28 το μεσημέρι 5 μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Εξαφανίστηκε εκπαιδευτικό αεροσκάφος μετά την απογείωσή του από την Κοζάνη - Εναέριες και επίγειες έρευνες

Στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη συνδράμουν αεροπλάνο και ελικόπτερο, που «χτενίζουν» την περιοχή από την οποία ήταν προγραμματισμένο να περάσει το εκπαιδευτικό διθέσιο πολιτικό αεροσκάφος.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, από το αεροδρόμιο στο Άκτιο (Πρέβεζα) έχουν απογειωθεί ένα ελικόπτερο Agusta Bell και ένα αεροσκάφος, τύπου Canadair. Οι έρευνες επικεντρώνονται στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου.

Στο έδαφος έχουν αναπτυχθεί περιπολικά και μηχανές της Αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχουν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Την επιχείρηση συντονίζει η Πολιτική Προστασία με τέσσερα δικά της οχήματα και προσωπικό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ