Ελλαδα

Θρίλερ με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που εξαφανίστηκε

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου στα Ιωάννινα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνες στα Ιωάννινα για το εκπαιδευτικό πολιτικό αεροσκάφος που εξαφανίστηκε
Έρευνες στα Ιωάννινα για το εκπαιδευτικό πολιτικό αεροσκάφος που εξαφανίστηκε © epiruspost.gr

Ώρες αγωνίας για το εκπαιδευτικό πολιτικό αεροσκάφος που εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα μετά την απογείωσή του από την Κοζάνη

Άκαρπες είναι οι μέχρι στιγμής έρευνες για να εντοπιστεί το εκπαιδευτικό πολιτικό αεροσκάφος που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2021.

Τελευταίο στίγμα από το εκπαιδευτικό πολιτικό αεροσκάφος δόθηκε στην περιοχή που βρίσκονται τα Ζαγοροχώρια στα Ιωάννινα.

Οι έρευνες από τις επίγειες δυνάμεις σταμάτησαν, ενώ το Super Puma που θα πραγματοποιούσε νυχτερινή πτήση για έρευνα και διάσωση δεν απογειώθηκε τελικά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν εκ νέου οι έρευνες. Το εκπαιδευτικό πολιτικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την Κοζάνη και είχε προορισμό τα Ιωάννινα. Το στίγμα του χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια βορειοανατολικά από τα Ιωάννινα.

Από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός, με την Πολιτική Προστασία να ενεργοποιείται και να συντονίζει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Την ώρα που επίγειες δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής (ομάδα ΕΜΑΚ, 16 πυροσβέστες και 6 οχήματα), «χτένιζαν» την περιοχή, από αέρος επιχειρούσαν ένα ελικόπτερο Augusta Βell της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο απογειώθηκε από τη βάση στο Άκτιο, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130.

Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ