- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
409 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε Αττική - Οι περιοχές | 27.01.2021
Ποιος τομέας του νομού έχει τις περισσότερες επιβεβαιωμένες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο
Στην Αττική τα 409 νέα κρούσματα κορωνοϊού, από τα 858 συνολικά, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021.
Εντείνεται ο προβληματισμός για τον κορωνοϊό στην Αττική, καθώς ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.
Όπως ανακοίνωσε, στην Αττική επιβεβαιώθηκαν 409 από τα συνολικά 858 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών δίνει για δεύτερο 24ωρο τριψήφιο νούμερο νέων μολύνσεων Covid-19 (104). Ακολουθεί ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 76 και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 63. Την πρώτη 4άδα κλείνει η Ανατολική Αττική με 49.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το πού εντοπίστηκαν τα 858 νέα κρούσματα, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε ημερήσιο απολογισμό νέων μολύνσεων Covid-19 με 74. Ακολουθεί η Εύβοια, στην τρίτη θέση, με 54. Την πρώτη 4άδα συμπληρώνουν Χαλκιδική και Λακωνία με 22 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Αναλυτικά, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Αττική:
- Ανατολική Αττική: 49
- Βόρειος Τομέας Αθηνών: 76
- Δυτική Αττική: 27
- Δυτικός Τομέας Αθηνών: 63
- Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 104
- Νησιά: 4
- Νότιος Τομέας Αθηνών: 38
- Πειραιάς: 48
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 858 νέα κρούσματα - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ | 27.01.2021
«Σήμερα ανακοινώνουμε 858 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
» Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154083, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5893 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47802 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» 274 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 194 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1090 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
» Τέλος, έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5724 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3367 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.