Ελλαδα

Κάλυμνος-Κορωνοϊός: Πιθανό το τοπικό lockdown

Τι δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάλυμνος
Κάλυμνος © UNSPLASH

Έντονη είναι η ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κάλυμνο, όπου επιβεβαιώθηκαν, μέσα σε λίγες ημέρες δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.

Πολύ πιθανό κρίνεται ένα τοπικό lockdown στην Κάλυμνο μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων του κορωνοϊού στο νησί τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, δήμαρχος του νησιού ενημέρωσε πως είναι συνολικά 39 τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί και τόνισε πως έχουν εντοπιστεί τέσσερις εστίες διασποράς.

Στο νησί διαμένουν περί τους 16.000 μόνιμους κατοίκους, οι 12.000 εξ αυτών σε μία μικρή απόσταση μεταξύ λιμανιού και του πρώτου χωριού. «Είναι πυκνοδομημένο το νησί σε αυτή την έκταση» είπε ο κ. Διακομιχάλης. 

Αφού διέψευσε τις πληροφορίες σχετικά με αρραβώνα πίσω από την «έκρηξη» κρουσμάτων, ανέφερε πως δύο από τις εστίες έχουν εντοπιστεί σε μία «γειτονιά, όπου έχει εμφανιστεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων». Οι έτερες δύο είναι σε άλλα σημεία του νησιού.

Ο κ. Διακομιχάλης έκανε λόγο για γειτονιά με παλιά χαρακτηριστικά, όπου οι γείτονες πηγαίνουν από σπίτι και σπίτι, και τις ημέρες των Χριστουγέννων «υπήρξαν παραπάνω συναντήσεις. Παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο».

Ο ίδιος έκανε λόγο και για δύο περιπτώσεις που «ήρθαν από Κρήτη και Πειραιά. Σίγουρα κάτι πήγε στραβά», σημείωσε και καθησύχασε λέγοντας πως «έχουν απομονωθεί τα κρούσματα και γίνονται έλεγχοι και συνεχή rapid test. Έχουμε βρει την άκρη του νήματος».

Ωστόσο, έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα καθώς το νησί μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο με τοπικό lockdown. «Είναι τραγικό σε μία κλειστή οικονομία, να πάμε εμείς σε lockdown. Μέχρι τα Χριστούγεννα δεν είχαμε κανένα κρούσμα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ