Ελλαδα

Τσακρής: Δεν αποκλείεται σκληρότερο lockdown τον Ιανουάριο

«Μπαίνουμε σε έναν δύσκολο μήνα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το lockdown στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπο από το lockdown στη Θεσσαλονίκη © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Αθανάσιος Τσακρής: Η εκτίμησή του για σκληρότερο lockdown τον Ιανουάριο και την κατάσταση στη Δυτική Αττική.

O καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή πιο σκληρού lockdown τον Ιανουάριο.

«Μπαίνουμε σε έναν δύσκολο μήνα. Μπορεί να έχουμε το εμβόλιο που σίγουρα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της επιδημίας, όμως τον Ιανουάριο περιμένουμε μεγαλύτερη έκρηξη του ιού, με αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος. Δεν αποκλείεται να είναι χειρότερο από ό,τι βιώσαμε τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό και η Ευρώπη προετοιμάζεται ώστε να προλάβει τα χειρότερα. Έχει να κάνει και με τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τον συγχρωτισμό τις ημέρες των εορτών. Έτσι, ενδέχεται παράταση του υπάρχοντος lockdown και τον Ιανουάριο ή ακόμα σκληρότερο, τύπου Μαρτίου», σημείωσε ο κ. Τσακρής μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.    

Σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα που υπάρχουν σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι τα δεδομένα αυτά συντείνουν προς την επιβολή σκληρότερων μέτρων κατά του κορωνοϊού, ώστε «να προλάβουμε αυτό που συνέβη στη Βόρεια Ελλάδα που είδαμε από νομό σε νομό να επεκτείνεται η επιδημία πολύ γρήγορα. Κι εκεί υπήρχαν κάποιες αποστάσεις, ενώ εδώ δεν υπάρχουν πραγματικά όρια από δήμο σε δήμο». 

Ο καθηγητής αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά εργοστάσια και εργάτες που μετακινούνται μαζί καθιστώντας δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ