Ελλαδα

Παπαευαγγέλου για κορωνοϊό: Το δεύτερο κύμα θερίζει ζωές

«Το γενικευμένο lockdown φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αποδίδει», σημείωσε η καθηγήτρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό
Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η τοποθέτησή της για τη διάμεση ηλικία των κρουσμάτων, τον αριθμό των διασωληνωμένων και το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας «θερίζει ζωές» σημείωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας, παράλληλα, ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι στην Ευρώπη αρχίζουν να αποδίδουν τα μέτρα.

Όπως σημείωσε η καθηγήτρια, η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι τα 45 έτη, ενώ σε απλές κλίνες νοσηλεύονται με κορωνοϊό πάνω από 4.000 ασθενείς. 519 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Σημείωσε, επίσης, ότι το γενικευμένο lockdown φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αποδίδει, εξηγώντας ότι τα δεδομένα αυτής της εβδομάδας δείχνουν τάση σταθεροποίησης της επιδημίας.

Την ίδια ώρα, υψηλό παραμένει το επιδημικό φορτίο στη χώρα μας, ωστόσο, τα δεδομένα της εβδομάδας δείχνουν ότι υπάρχει μια τάση σταθεροποίησης. Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ υπάρχουν ενδείξεις ότι στην Ευρώπη αρχίζουν να αποδίδουν τα μέτρα, αλλά το κακό νέο είναι ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας «θερίζει ζωές».

«Η κούραση των περιορισμών υπερτερεί», σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου. «Είναι μεγάλο λάθος να χαλαρώνουμε εάν κάποιος στο περιβάλλον μας υπήρξε ασυμπτωματικός ή νόσησε ελαφρά», τόνισε και συνέχισε: «Κανείς δεν είναι άτρωτος, έχουμε πραγματικά πόλεμο. Και εάν υπήρχαν πραγματικές σφαίρες, κανένας δεν θα χαλάρωνε».

Σημείωσε δε, ότι προκαλεί ανησυχία η μη ξεκάθαρη μείωση του επιδημικού κύματος τρεις εβδομάδες μετά το lockdown στη Βόρεια Ελλάδας και δύο εβδομάδες μετά τα οριζόντια μέτρα σε όλη τη χώρα.  Με βάση την εμπειρία της άνοιξης πρόσθεσε, θα ανέμενε κανείς μεγαλύτερη ύφεση, αλλά σειρά παραγόντων που συνυπάρχουν έχουν ως αποτέλεσμα ένα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ