Ελλαδα

Δερμιτζάκης: Βαρύ για την οικονομία το κυλιόμενο lockdown

«Αν υπάρξει μια σχετική βεβαιότητα ότι τα κρούσματα μειώνονται, τότε προσεκτικά μπορεί να ανοίξει η αγορά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαγαζιά
Κλειστά καταστήματα © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Για το σενάριο κυλιόμενων lockdown στη χώρα μας μέχρι την άνοιξη, μίλησε ο καθηγητής γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Πρόβλημα στην οικονομία θα προκαλέσει το ενδεχόμενο κυλιόμενων lockdown σύμφωνα με τον καθηγητή γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε αρχικά πως «όσο περισσότερα lockdown κάνουμε, τόσο περισσότερο δηλώνουμε ήττα στην προσπάθεια να συγκρατήσουμε τον ιό. Για εμένα είναι προφανές ότι το lockdown μπλοκάρει τον ιό, είναι όμως μια ήττα. Είναι ότι έχουμε κάνει όλα τα αλλά και δεν έχουμε πετύχει».

Στη συνέχεια, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι «εάν υπάρξει μια σχετική βεβαιότητα ότι τα κρούσματα μειώνονται, κάτι που θα φανεί κατά την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, και θεωρούμε ότι αυτή η πορεία θα συνεχιστεί τότε προσεκτικά μπορεί να ανοίξει η αγορά».

«Ή θα πάρουμε ένα σχετικό ρίσκο, νομίζω ασφαλές ρίσκο, να ανοίξουμε χρησιμοποιώντας τα κρούσματα ως μια ένδειξη του τι θα συμβαίνει στο σύστημα υγείας αργότερα, ή θα περιμένουμε να τα δούμε όλα αυτά να συμβαίνουν», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ